Het achtste enige echte mandala kleurboek

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het achtste enige echte mandala kleurboek om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit kleurboek: Mandala’s zijn het favoriete onderwerp van volwassenen om in te kleuren. Ze vormen een bron van rust, wijsheid en meditatie en het inkleuren van mandala’s heeft dan ook een haast meditatief effect. Maar door de bijzondere details en prachtige geometrische figuren zijn mandala’s ook gewoon heel leuk om in te kleuren. Ze zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Het is dus geen verrassing dat de mandalakleurboeken ongekend populair blijven onder de fanatieke en beginnende kleurders.

‘Het achtste enige echte mandalakleurboek’ bevat 70 nieuwe, gedetailleerde mandala’s op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan materialen.

Voor mij ligt alweer deel acht uit de mandalaserie, maar deze serie verveelt nooit. Deze serie bevat iedere keer weer leuke afwisselende mandala’s. Ik ben iedere keer weer nieuwsgierig naar de mandala’s die in het boek staan. Als jij dat ook bent. Zal ik je eerst een aantal voorbeelden uit het boek laten zien, zodat je weer een idee krijgt.

Natuurlijk ben ik ook gaan testen in dit kleurboek. Ik ben eerst met potlood in dit kleurboek gaan kleuren. Ik heb hierbij de Faber Castell Polychromos uit de kast gehaald en ben hiermee gaan kleuren. Wat hierbij meteen opvalt, is dat het pigment van deze potloden erg goed hecht aan het papier, waardoor nabewerken niet nodig is, aangezien het papier al geheel bedekt is met het pigment van deze potloden. Ik ben dan ook erg tevreden met dit resultaat.


Hierna ben ik gaan kleuren met stift en heb hierbij de Zig clean color real brush pens. Deze stiften hebben een penseelpunt en de inkt is wat natter als stiften met een gewone punt. Ondanks dat de inkt wat natter is had ik absoluut geen last van doordrukken. De inkt droogde erg mooi op en de kleuren worden goed weergegeven.


Conclusie: Ook deze achtste versie van het enige echte mandalaboek is weer van een uitstekende kwaliteit. Er staan weer afwisselende mandala’s en zowel potlood als viltstift kleuren erg fijn in dit boek. Als je mandalafan bent, zal ook dit achtste deel van deze serie je zeker weer bevallen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het achtste enige echte mandala kleurboek
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 12 x 301 x 301 mm
ISBN: 9789045321035
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *