Telefonkonst

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.


Van PrintWorks/Pagina Förlag ontvingen wij het boek Telefonkonst om uit te testen en er een review over te schrijven. Hier willen we PrintWorks/Pagina Förlag hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek (Vrij vertaald): Dit boek is voor diegene die willen leren hoe je patronen moet tekenen en voor diegene die creatieve ontspanning waarderen. Het tekenen van herhalende patronen wordt ook gebruikt als effectieve hulp voor mensen met concentratieproblemen en is perfect voor therapeutische doelen. Maakt niet uit waarvoor, maar het is een mediatieve activiteit en een mindfulness oefening.

In dit boek kun je naast kleuren ook leren hoe je kunt zentanglen. Een combinatie van beiden. Dit vind ik erg leuk aan dit boek. Niet alleen kleuren, of alleen zentanglen, maar een combinatie van beiden. Je krijgt aan de hand van stap voor stap plaatjes uitleg hoe je de zentangle moet maken. Dit is makkelijk, aangezien je hierdoor zelfs de taalbarrière overbrugt. Ik zal je eerst een voorbeeld laten zien hoe de zentangle uitgelegd wordt. Dit wordt in een aantal hokjes gedaan. Als je het zelf namaakt, heb je ook evenveel ruimte qua hokjes. Kijk maar eens naar dit voorbeeld.


Ook staat er een dubbele pagina met voorbeeld zentangles. Deze kun je eventueel ook toepassen in de kleurplaten die in het boek staan. Ik zal je deze voorbeeld zentangles ook even laten zien.


Ook staan er wat kleurplaten in. Ik zal je hier ook wat voorbeelden van laten zien.

Ik heb zelf ook 2 zentangles getekend uit het boek. Je hebt in principe de ruimte om de zentangle ook stapsgewijs in 9 vakjes op te bouwen. Echter vond ik het zelf makkelijker om de stappen gewoon in hetzelfde hokje te doen, omdat je dan, mocht het mis gaan, nog 8 hokjes over hebt, om het opnieuw te proberen.

Ik heb deze zentangles geprobeerd.

En dit is het resultaat geworden.

Ik ben ook gaan kleuren in het boek. Ik heb eerst een plaat gekleurd met potlood. Hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze kleurden erg goed op dit papier. Het pigment hechtte goed aan het papier, waardoor nabewerken niet nodig was. De kleur van de potloden wordt erg goed weergegeven.


Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met stift. Hierbij heb ik gekleurd met de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleurden erg goed op dit papier. De inkt droogde mooi op en bleef netjes op zijn plek zitten. Het papier is van een dikkere papierkwaliteit, waardoor je van doordrukken geen last hebt.


Conclusie: Je leert in makkelijke stappen een aantal zentangles tekenen. Daarnaast staan er een aantal dierenkleurplaten. Je zou eventueel zentangles kunnen toepassen in de kleurplaten. Hier heb ik persoonlijk niet voor gekozen, omdat ik dat te druk vind worden. Dit boek combineert kleuren en zentanglen. Dit vind ik persoonlijk erg leuk en heb ik nog niet eerder in een boek gezien.

Gegevens van dit boek:
Titel: TelefonKonst
Illustrator: Hejnum
Uitgever: Pagina Forlag / PrintWorks
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 260 x 220 x 15 mm
ISBN: 9789163611728
Prijs: € 16,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij PrintWorks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *