Safari Tavelbok

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van PrintWorks/Pagina Förlag ontvingen wij het boek Safari Tavelbok om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we PrintWorks/Pagina Förlag hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek (vrij vertaald): Ga mee op een tocht door een iets andere jungle. Zie hoe de dieren en planten tot leven komen als je ze inkleurt. Wat doen ze en wie is werkelijk de koning van de jungle?
Illustrator Emma Fällman heeft magische dieren getekend die je nog niet eerder in kleurboeken zag.

Ik had nog nooit iets gezien van Emma Fällman, maar toen ik door deze artiesten editie heen bladerde was ik gelijk verkocht. Wat een geweldige platen staan er in dit boek. De platen zijn natuurgetrouw getekend, en ook vind je al wat schaduwen in de tekeningen, waardoor de dieren eenvoudiger tot leven komen tijdens het kleuren.
Je merkt natuurlijk dat, zoals bijna altijd bij artiesten-edities, het papier van een goede dikke kwaliteit is, de pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt. Ook zijn de pagina’s uitscheurbaar, altijd een pluspunt vind ik persoonlijk.
Ik zal je eerst wat voorbeelden uit dit boek laten zien, zodat je zelf een idee krijgt wat je voor platen in dit boek kunt verwachten.

Zoals je ziet, zijn het erg mooie, gedetailleerde tekeningen. Ik heb echt even zitten bladeren, welke ik zou kiezen om te kleuren. Ze zijn allemaal mooi. Uiteindelijk heb ik eerst gekozen voor de slang. Deze heb ik gekleurd met stift. En ik heb gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleuren erg fijn op het papier. Door de dikke papierkwaliteit heb je absoluut geen last van doordrukken. De inkt blijft ook mooi op zijn plek zitten en droogt mooi op. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat.


Hierna moest ik nog een plaat uitzoeken om met potlood te kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor de giraffe. Deze heb ik ingekleurd met de Faber Castell Polychromos potloden. De potloden kleuren erg fijn op dit papier. Het pigment hecht erg goed aan het papier. Nabewerken vond ik niet nodig, aangezien ik het pigment al dekkend genoeg vond. Ik ben dan ook erg tevreden met deze plaat.

Conclusie: Ik kende de tekenstijl van Emma Fällman nog niet voor dit boek, echter ik ben verkocht. Wat een mooie stijl. Ik ga deze illustrator zeker in de gaten houden. Het papier is van een goede dikke kwaliteit. De platen zijn enkelzijdig bedrukt, en zijn makkelijk uitscheurbaar. Potlood en stift kleuren beiden erg goed op dit papier, zelfs zo fijn dat ik nabewerken niet nodig vond. Ik ga hier zeker nog meer in kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Safari Tavelbok
Illustrator Emma Fällman
Uitgever: PrintWorks/Pagina Förlag
Aantal pagina’s: 40
Afmetingen:  290 x 215 x 15 mm
ISBN: 9789163612930
Prijs: € 16,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij PrintWorks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *