Flash tattoo målarbok

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.


Van Printworks/Pagina Förlag ontvingen wij het boek Flash tattoo målarbok om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Printworks/Pagina Förlag hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek (vrij vertaald): MEGAMUNDEN, de illustrator van het goed verkopende boek “Het tattoo kleurboek” brengt kleuren naar een hoger level met zijn verbluffende collectie of tattoo kunst. Meer dan 60 pagina’s van zijn kunst, van spooktreinen naar Venice Beach, flipperkasten tot pin-up girls, alle kunstwerken zijn speciaal getekend voor dit boek. In het midden van het boek heb je een uitvouwbaar, volledig in kleur, tattookunstwerk. Achter in het boek, vind je twee pagina’s met stickervellen. 

Een perfect cadeau voor diegene die van tattoo kunst houdt, of inspiratie zoekt voor zijn nieuwste tattoeage.

Ik vond het boek “Het tattoo kleurboek” van Megamunden al heel mooi. Dus toen ik dit boek zag, was ik meteen nieuwsgierig en wilde ik er meer van weten. Toen we hem binnen kregen ben ik er meteen in gaan bladeren. Wat ook hier weer meteen opvalt, zijn de gouden lijnen, die we ook in het tattoo kleurboek al tegen kwamen. Je vindt dit of geweldig of helemaal niks. Ik hoor tot de categorie die dit echt geweldig vind. Dit geeft de tekening een aparte uitstraling vind ik. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien uit het boek zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten.

In het midden van het boek vind je twee uitvouwbare pagina’s met op iedere uitvouwbare pagina een voorbeeld van een persoon die geheel getatoeëerd is. Ik vind deze uitvouwbare pagina’s een leuk extraatje in dit boek.


Helemaal achteraan in het boek vind je ook nog twee pagina’s met stickers van tattoo tekeningen. Deze stickers zijn erg mooi uitgewerkt en ook een erg leuke inspiratiebron om ideeën op te doen voor de kleurplaten.


Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met stift en heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleurden erg goed op dit papier. Het papier is van een goede dikke kwaliteit, waardoor de inkt niet doordrukte. De inkt droogde mooi op. Ik ben dan ook erg tevreden met dit resultaat.


Hierna heb ik ook plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Caran d’ache Pablo potloden. Beiden soorten kleurden erg fijn op dit papier. Om het geheel mooi egaal gekleurd te krijgen heb ik het wel nabewerkt met een blenderpotlood. Dit maakt het geheel net wat meer af vind ik zelf. Ook het in laagjes werken ging zonder problemen. Het papier bleef ook hierbij in goede staat.


Aangezien het papier van een dikke kwaliteit was, wilde ik op een kleine tekening uitproberen of je alcoholmarkers kon gebruiken op dit papier. Ik heb hierbij gekozen voor de Spectrum Noir Illustrator markers. Deze markers kleurden goed op het papier. Natuurlijk drukken alcoholmarkers wel door, en kun je de achterkant niet meer gebruiken, echter dit nam ik voor lief. De kleuren drogen goed op en worden mooi weergegeven. Als je het doordrukken naar de achterkant voor lief neemt, zijn alcoholmarkers goed te gebruiken in dit boek.


Conclusie: Zowel potloden, stiften als alcoholmarkers kleuren goed op dit papier. Alcoholmarkers drukken natuurlijk wel door naar de achterkant. De tekeningen in dit boek hebben goudaccenten, hier moet je natuurlijk van houden. Ik vind ze echt passen bij deze stijl. De extra’s, zoals de stickers en de uitvouwbare voorbeelden in het midden, zorgen ook voor inspiratie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tattoo flash målarbok
Illustrator: Megamunden
Uitgever: PrintWorks/Pagina Förlag
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789163612992
Prijs: € 14,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Printworks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *