The ultimate chalkboard birthday calendar

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij “The ulitmate chalkboard birthday calendar” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is  op internet over deze kalender: Universele maandkalender, met een diversiteit aan zwart/witte tekeningen om in te kleuren. Elke maand bevat tevens een Engelse tekst of gezegde.

Ik vind zelf de Chalkboard boeken altijd erg leuk, dus ik was benieuwd hoe deze kalender zou zijn. Ik ben eerst eens door de kalender gaan bladeren. Wat meteen opvalt is dat voor de laatste pagina een dik karton zit, wat de kalender een goede stevigheid geeft. Hierdoor zou je deze kalender zelfs kunnen kleuren als je hem op schoot houdt. De kalender heeft een spiraalvorm, waardoor de pagina’s makkelijk omgevouwen kunnen worden. De pagina’s zijn enkelvoudig bedrukt, waardoor je geen last zult hebben van doordrukken naar de achterkant. Dit vind ik zelf altijd een pluspunt. Iedere maand bevat een tekening met een Engelse tekst. Sommige teksten hebben echt iets met de maand/periode te maken, andere teksten kunnen in principe bij iedere maand staan. Ik zal jullie wat voorbeelden laten zien.

Wat mij ook meteen opvalt is dat je genoeg ruimte hebt om de naam van diegene die jarig is op te schrijven. Of je moet natuurlijk al drie of vier jarigen op één dag hebben, dan wordt het wel wat krap, maar dat heb je gelukkig niet zo snel. Ik heb het geloof ik op één dag in het jaar. Dus in het algemeen heb je genoeg ruimte.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in deze kalender. Ik heb 2 willekeurige maanden gekozen om mee te beginnen. Ik ben begonnen met de maand Augustus. Deze vond ik erg vrolijk met allerlei flip-flops. Ik heb er voor gekozen om deze in te kleuren met potloden. Ik heb gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden. Deze kleurden op zich wel fijn op dit papier. Wel had ik het gevoel dat ik wat meer druk op het potlood moest uitoefenen om de kleur dekkend te krijgen. Het pigment hechtte zich niet zo makkelijk aan het papier. Maar dit kan natuurlijk ook de bedoeling zijn, om het krijtbord-effect te krijgen.


Hierna heb ik de maand Maart gekleurd met stift. Bij deze maand stonden cupcakes centraal. Ik heb deze ingekleurd met de Faber Castell Pitt artist brush pens. Ik had eerst een stukje geprobeerd met de Zig clean color real brush pens, maar deze droogden erg vlekkerig op. Dus ik ben snel overgestapt op de Pitt stiften. Deze stiften kleurden erg fijn op het papier. De inkt werd mooi opgenomen en droogde netjes op. Door de dikke papierkwaliteit heb je ook geen last van doordrukken.


Conclusie: Als je van krijtbord tekeningen houdt, is dit zeker een aanwinst. Je hebt genoeg plaats om verjaardagen op de kalender te schrijven. Je kunt  met zowel potlood als stift op dit papier kleuren. Ik zou wel even in een klein hoekje de stiften uittesten, want de Zig clean color real brush stiften kleurden niet fijn op dit papier. De Faber Castell Pitt artist brush pens deden dat gelukkig wel.

Gegevens van deze kalender:
Titel: The ultimate chalkboard birthday calender
Uitgever: Lantaarn publishers
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 11 x 306 x 230 mm
ISBN: 9789461888808
Prijs: € 8,99

Deze kalender is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *