Jane Foster’s Colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Pavilion books ontvingen wij het boek “Jane Foster’s colouring book” om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Pavilion books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek (vrij vertaald): Geprezen textiel ontwerpster en illustrator Jane Foster heeft de perfecte collectie van patronen en designs ontworpen voor iedere enthousiaste kleurder (jong en oud) in haar eerste kleurboek. Jane’s opvallende tekenstijl en dikgedrukte vrolijke ontwerpen zijn sterk beïnvloed door Scandinavische ontwerpen uit de jaren 50 en 60 en illustrators als Dick Bruna en Alain Gree. Jane legt uit hoe ze kleuren gebruikt om haar dagelijks werk van dikgedrukte en mooie ontwerpen tot leven brengt. Geïnsprireerd door de natuur om haar heen heeft Jane in dit mooie boek een levende collectie van 50 vogels, dieren, bloemen en planten gemaakt, wat iedereen zal inspireren om potloden of stiften te pakken om te gaan kleuren.

Tijdens het doorbladeren van dit boek valt meteen op dat dit boek enkelzijdig bedrukt is, wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Hierdoor zijn meer materialen makkelijker te gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn voor doordrukken naar de achterkant. Wat ook opvalt, is dat de pagina’s uitscheurbaar zijn, helaas merk je tijdens het doorbladeren dat sommige pagina’s al loslaten, dit vind ik dan weer een beetje jammer. De platen die in dit boek staan, zijn eenvoudig en hierdoor makkelijk om tussendoor te kleuren. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien.

Zoals je ziet zijn het grovere afbeeldingen, die makkelijk kleurbaar zijn. Ik ben begonnen met een plaat te kleuren met potlood. Ik heb deze keer gekozen voor de Staedtler ergosoft potloden. De potloden kleurden fijn op dit papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven aan het papier en hechtte hier goed aan. Ik vond nabewerken niet nodig omdat het pigment al goed dekkend was.


Hierna ben ik een plaat met stift gaan kleuren. Hierbij heb ik gekozen voor de Zig Clean Color brush pens. Deze stiften met penseelpunt kleurden goed op dit papier. De inkt droogde mooi op en bleef ook mooi op zijn plek zitten. Doordat het papier van een goede dikke kwaliteit is, heb je ook absoluut geen last van doordrukken, ondanks dat deze stiften wat natter zijn als andere stiften.


Aangezien dit boek enkelzijdig bedrukt is, en de platen makkelijk uitscheurbaar zijn, wilde ik ook testen of alcoholmarkers werkten op dit papier. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de Spectrum Noir Illustrator markers. Deze markers kleurden erg goed op dit papier. Natuurlijk drukten deze wel door, maar omdat op de achterkant geen plaat staat, is dat geen enkel probleem. De inkt van deze markers bleef mooi op zijn plek en ik had geen enkel probleem van bloeden. Wat dus een groot pluspunt is bij enkelzijdig bedrukte boeken.


Conclusie: Het boek bevat eenvoudige platen die je makkelijk kunt kleuren als je ook eens wat minder tijd hebt. Het boek is enkelzijdig bedrukt en uitscheurbaar. Helaas laten de pagina’s erg makkelijk los. Potloden, stiften en alcoholmarkers kleurden erg goed op dit papier. Hierdoor kun je er met vele materialen in kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Jane Foster’s colouring book
Illustrator: Jane Foster
Uitgever: Pavilion Books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 15 x 199 x 199 mm
ISBN: 9781911216155
Prijs: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *