Denksport Logisch kleuren & Tekenen nummer 1

Informatie die op internet te vinden is:
Naast onze Kleurboeken voor volwassenen lanceren we nu ook Logisch kleuren en tekenen. Aan de hand van legenda’s, nummers of richtingen ontstaat er op iedere pagina een prachtige tekening als de code gekraakt is. Naast de al bekende puzzels Lijnpuzzel en Zoekplaatje zit deze titel vol met vier nieuwe puzzelsoorten en varianten als kleuren op nummer. Goed voor uren kleur en tekenplezier. 

Dit boekje heb ik samen met de boekjes Tijd voor kleur! en Kleur! in ’t klein gekregen om te recenseren. Daarvoor gaat mijn dank uit naar Denksport.

In dit boekje vind je 6 verschillende soorten puzzels/tekeningen.

Het bevat lijnpuzzels, Codeplaatjes, Doolhoven, Codekleuren nummers, Zoekplaatjes en codekleuren lijnen. Hierdoor heb je genoeg uitdagingen om af te wisselen tijdens het gewone kleuren.

598de-sam_0229De lijnpuzzels worden iets moeilijker gemaakt doordat je soms even moet stoppen om bij het volgende nummertje een nieuwe lijn te beginnen. Hierdoor moet je soms iets langer zoeken waar het opvolgende nummer is.

ab96f-sam_0228Met de codeplaatjes komt er door de hokjes op een bepaalde manier te kleuren een bepaalde afbeelding naar voren. Dit ziet er op zich vrij simpel uit, maar Bryan heeft hier toch een aardig tijdje op gezeten voor hij deze afbeelding af had.

De doolhoven kennen we denk ik allemaal nog wel van toen we kind waren. Hier heb ik er als kind al menig een van gemaakt en vind het erg leuk dat deze ook in dit boekje zitten.

In deze kleurplaten heeft ieder hokje een nummer. En deze nummers corresponderen allemaal met een bepaalde kleur (dit staat natuurlijk in de legenda weergegeven). Dit zorgt er voor dat door het kleuren de afbeelding pas naar voren komt. Ik heb deze nog niet gedaan maar denk dat dit wel een hele nieuwe manier van kleuren geeft.

Bij de zoekplaatjes moet je de verschillende getallen verbinden. Dit wil zeggen nummer 4 moet verbonden worden met een andere nummer 4 en dat moet door 4 vakjes gaan. Dit lijkt me gigantisch moeilijk en een heel gepuzzel en heb deze dus nog niet gedaan omdat ik bang ben dat ik heel snel de fout in ga. Maar dit is wel een extra moeilijke uitdaging waarbij je denk ik behoorlijk wat tijd zoet bent.

Dan heb je als laatste soort ook nog de codekleuren lijnen. Hierbij verbind je eerst de gelijke nummers aan de buitenkant met elkaar. Hierdoor ontstaan allerlei vakken die weer een symbool bevatten die met een bepaalde kleur correspondeert. Ik vond deze heel erg leuk om te doen. Ik zag pas op het eind eigenlijk wat er uit kwam. In het begin had ik echt zoiets van wat moet dit worden.

De bovenstaande uitleg laat zien dat het boekje Logisch kleuren en tekenen heel veel afwisseling kent, en dat je naast kleuren ook logisch moet nadenken om de puzzels/tekeningen op te lossen.

Dit is een verrassend boekje. Ik had in eerste instantie zoiets van dit heeft helemaal niks met kleuren te maken, maar door het te doen ben ik erachter gekomen dat dit het kleuren net nog een beetje leuker maakt.

Wat mij ook positief opgevallen is, is dat dit papier, net iets beter (Dikker?) is als het papier in de kleurboekjes van Denksport, waardoor dit papier absoluut niet doordrukt. Wat dus fijn is als je de kleur opdrachten met stift wilt doen.

Dit boekje verschijnt 1 keer per 8 weken. Dit boekje is ook bij Denksport los te bestellen en kost dan €4,95.

Er kan echter ook een abonnement op dit boekje genomen worden en dan krijg je iedere 8 weken automatisch het boekje in de bus.

Meer informatie over het abonnement van Denksport vind je hier: Logisch kleuren & tekenen.

One thought on “Denksport Logisch kleuren & Tekenen nummer 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *