Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 6

Van uitgeverij Personalia ontvingen wij het nieuwste nummer van de Kleurglossy, het enige echte kleurmagazine voor volwassenen, om er een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit nummer van de kleurglossy: Welkom in hét Julia Woning-nummer! Al vanaf het eerste uur geeft Julia tips and tricks in haar rubriek Kleurtechnieken. Daarnaast is ze vooral bekend van de Dikke Dames, die met hun voluptueuze vormen al veel gezellige kleurplaten sierden. Qua kleurplaten kun je dit keer sowieso weer flink aan de slag. Naast nieuwe platen van de populaire Global Doodle Gems hebben we ook kleurplaten van grote namen als Janneke Brinkman-Salentijn, Daisy Fletcher en Leila Duly. Maar wat doe je nu eigenlijk met al je ingekleurde kleurplaten? Blogster Sandy van Passion2create.nl heeft voor jullie een stap-voor-stap DIY-tutorial uitgewerkt waarmee je je kleurplaat kunt verwerken in een dienblad.

Ondertussen zijn we al aanbeland bij nummer 6 van de Kleurglossy. Ik vind het altijd erg leuk om door de kleurglossy heen te bladeren zodra hij op de mat valt. Wat voor onderwerpen komen er deze keer aan bod? Dat zijn de dingen die ik me van te voren altijd afvraag.

Allereerst zal ik je wat kleurplaten laten zien die in deze kleurglossy staan. Zo heb je een idee wat je kunt verwachten.

Deze keer staat Julia Woning op de cover en er staat dus ook een groot interview met haar in. Je leert Julia wat beter kennen en leest wat Julia naast het illustreren van kleurboeken nog meer allemaal doet. Ze geeft workshops en is ook ambassadeur van Derwent. Ze is met recht een bezige bij te noemen.

Ook vinden we er een artikel over wat je allemaal met je kleurplaten zou kunnen doen. Allerlei tips hoe je bijvoorbeeld een boekenlegger, telefoonhoesje, placemat enz. kunt maken. Ook vind je er tips die ik persoonlijk wel heel ver vind gaan. Ik zie mezelf nog niet zo snel mijn meubels met kleurplaten beplakken. Maar dat is ieders eigen smaak.
Meteen erachteraan krijg je een uitgebreide uitleg hoe je een dienblad kunt versieren met je kleurplaat. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het dienblad moet bewerken en afwerken. Ik weet dat dit in de kleurwereld redelijk veel gedaan wordt. Maar ook dit vind ik persoonlijk niet iets wat mij aanspreekt en voor mijn gevoel meer in een knutsel tijdschrift thuis hoort in plaats van een kleurglossy.

Zoals in iedere uitgave vinden we ook nu weer een uitleg over kleurtechnieken van Julia Woning. Deze keer heeft ze het over Derwent inktense potloden en blocks. Je krijgt een stap voor stap uitleg hoe je met aquarel potloden moet werken en hoe je de potloden kunt combineren met de blocks.

Ook hebben we zelf weer een review mogen aanleveren voor de kleurglossy. En hebben we gekozen voor de review van het boek Bloemen kleurboek voor volwassenen. Deze review kun je natuurlijk ook nog steeds hier op de site lezen.

Als laatste, het steeds terugkerende kleur-item. Deze keer wordt de kleur oranje besproken en wordt er dieper ingegaan op de kleur. Wat heeft het voor betekenis en hoe wordt de kleur in het dagelijkse leven gebruikt.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit nummer van de kleurglossy. Ik heb gekozen voor een plaat van “Ontwerpers in beeld”. Hierbij heb ik gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften zijn voorzien van een kwastpunt, wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind kleuren. De inkt is wat natter als bij stiften met een normale stiftpunt. Echter drukte de inkt niet door naar de achterkant. De inkt droogde mooi op en wordt mooi weergegeven.

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met de Faber Castell Polychromos potloden. Deze kleurden ook erg goed op het papier. Het pigment werd goed afgegeven aan het papier. Om het geheel wat egaler te maken heb ik wel nabewerkt met een blenderpotlood. wat hierbij opviel is dat het zwart ietwat afgaf bij het nabewerken. Echter dit afgeven was vrij minimaal.

Conclusie: Het zesde nummer van de kleurglossy vind ik persoonlijk iets minder als de andere nummers. De onderwerpen spreken mij iets minder aan. Dit komt naar mijn gevoel doordat bepaalde onderwerpen maar zijdelings met kleuren te maken hebben. Zoals het artikel “Recycle je kleurplaat”. Dit is een artikel wat ik heel snel over sla en wat naar mijn gevoel eerder in een knutsel tijdschrift thuis hoort.

De kleurglossy is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Kleurglossy.

2 thoughts on “Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 6

  1. Wat jammer dat jullie dit nummer minder leuk vinden, ik ben zelf erg te spreken over de knutseltips. Het hoort wel degelijk in een blad als dit thuis. Maar dat is mijn mening.
    Ik zie ook nergens iets staan over de platen van de Global Doodle gems, Typical Dutch. Die zijn erg divers en anders dan andere platen in de meeste kleurboeken. Aangezien er veel van deze platen in staan, is het naar mijn idee wel slim om dat in een review te benoemen.

    1. Gelukkig is de mening van iedereen verschillend en is een review altijd de mening van een persoon of personen. Wij vinden dat deze knutseltips niks met het kleuren te maken hebben. Gelukkig denken andere personen er wel anders over. Klopt we hebben niks over Global Doodle Gems geschreven, aangezien we de kleurplaten nooit apart benoemen. We laten steeds vier voorbeeld kleurplaten uit het boek zien, zonder er bij te vermelden uit welk boek dit oorspronkelijk is. Zoals je wellicht gezien hebt, is de plaat met potlood, een plaat van Global Doodle Gems. Echter ook in reviews van voorgaande nummers hebben we bij de voorbeeld kleurplaten nooit vermeld uit welk boek ze oorspronkelijk komen. Ik begrijp dat diegene die verbonden zijn aan Global Doodle Gems dit natuurlijk wel vermelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *