Twilight garden artist’s edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.


Van Gibbs Smith ontvingen wij het boek “Twilight garden artist’s edition” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Gibbs Smith hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet (vrij vertaald): Een collectie van de nieuwste Zweedse kleurboek sensatie.
Maria Trolle’s Twilight Garden kleurboek collectie onderscheidt zich van haar concurrenten door de romantische verfijning. De wit op zwart geprinte platen geven het geheel meteen een luxer geheel. Twilight garden artist’s edition bevat twintig poster formaat kaarten om aan de muur te hangen of om weg te geven aan vrienden.

Ik vind de platen van Maria Trolle altijd erg mooi, dus ik was erg benieuwd naar deze artiesten editie. Het papier is ook bij deze artiesten editie, van een stevige dikke kwaliteit. Wat tijdens het doorbladeren ook meteen weer opvalt is dat de bladzijdes enkelzijdig bedrukt zijn en uitscheurbaar zijn. Ook heb je naast de platen met een witte achtergrond ook heel wat platen met een zwarte achtergrond, dit geeft het toch weer een heel andere uitstraling. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien.

Ook heb je enkele gekleurde voorbeelden in het boek staan. Dit zorgt voor extra inspiratie. En ook deze platen zijn makkelijk uitscheurbaar. Dus ook deze platen kun je makkelijk inlijsten of weggeven. Een leuk extraatje.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in deze versie. Ik heb eerst een plaat uitgekozen die ik ben gaan kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos potloden. Deze potloden geven makkelijk hun pigment af aan het papier. Om het geheel wat egaler te krijgen heb ik het wel nabewerkt met een blenderpotlood. Hierdoor wrijf je het pigment iets meer in het papier en hecht het pigment nog beter aan het papier. Ik heb de bloem met verschillende rood-tinten in gekleurd en ook het in laagjes werken ging zonder problemen.


Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften geven op dit papier een ietwat vlekkerige uitstraling. De inkt droogt niet heel mooi op. Echter bij deze plaat vind ik het niet echt storend. Doordat het bloemblaadjes zijn, en deze ook nooit geheel een kleur zijn, vind ik het best kunnen. Echter als je dit storend vind, zou ik een ander soort stift eerst even uittesten in een hoekje, om te kijken of deze wel mooi egaal opdroogt. Door de dikke papierkwaliteit heb je sowieso geen last van doordrukken.

Conclusie: Potlood kleurt erg goed op dit papier. De stift die ik gebruikt heb, Zig clean color real brush pens, drogen niet egaal op. Dit vind ik persoonlijk niet storend, en vind ik bij deze plaat wel passen. Door de dikke papierkwaliteit heb je sowieso geen last van doordrukken. Wat ik persoonlijk ook altijd een voordeel vind, is als de platen enkelzijdig bedrukt en uitscheurbaar zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Twilight garden artist’s edition
Illustrator: Maria Trolle
Uitgever: Gibbs Smith
Aantal pagina’s: 20
Afmetingen: 15 x 296 x 210 mm
ISBN: 9781423647072
Prijs: € 16,26 (Bol.com)/ € 11,99 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *