Animal Kingdom Book of Prints

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Pavilion books ontvingen wij het boek “Animal kingdom book of prints” om uit te testen en er een review over te schrijven. Hier willen we Pavilion books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek (vrij vertaald): Een boek met afdrukken van de internationale bestseller Animal Kingdom van Millie Marotta.

Animal Kingdom van Millie Marotta was een geweldig succes in 2015. Haar illustraties veroverden de wereld en van haar boek werden meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

In dit “Book of Prints” staan 20 van de favoriete platen van Millie Marotta in. Deze zijn gedrukt op super dik kaart-papier en deze zijn makkelijk uitscheurbaar. Je kunt stiften, potloden en zelfs verf gebruiken om de platen in te kleuren en daarna eventueel samen showen. Maar je kunt ze net zo goed als een geweldig standalone kunstwerk, gewoon mooi zo als hij is. Van octopus tot libellen, van vlinders tot vissen, van walvissen tot neushoorns. Er is voor iedere Millie fan wel iets bij. En zelfs voor diegene die haar illustraties nu pas leren kennen.

Dit boek heeft 20 platen die we ook al in het boek Dierenrijk zijn tegen gekomen. Echter in dit boek heb je ze op een groter formaat en een dikkere papier kwaliteit. Het papier voelt aan als een soort karton. Ook zijn alle platen enkelzijdig bedrukt en makkelijk uitscheurbaar. Wat natuurlijk voor het kleuren makkelijk is, maar ook als je de plaat naderhand wilt weggeven of als je met iemand samen wilt kleuren en beiden een plaat uit dit boek wilt kleuren. Ik zal je eerst wat voorbeelden uit dit boek laten zien.

Ik ben ook natuurlijk gaan kleuren in dit boek. Ik heb eerst een plaat uitgekozen om te gaan kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden erg goed op dit papier. Het pigment van deze potloden hecht goed op dit papier. Echter omdat je toch nog wat witte puntjes van het papier er door heen zag, heb ik er voor gekozen om na te bewerken met een blenderpotlood. Hierdoor wrijf je het pigment iets meer in het papier. Dit zorgt er voor dat het geheel wat mooier uit ziet, vind ik zelf. Daarnaast geeft het pigment na het bewerken minder af.


Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb gekozen voor de plaat met de 3 giraffen. Ik heb bij deze giraffen gekozen om iedere giraf met een ander merk stiften in te kleuren om zo de verschillen goed te kunnen merken. Ik ben begonnen met de linker giraf in te kleuren met de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleuren op dit papier niet erg fijn, de inkt droogt wat vlekkerig op. De middelste giraf heb ik ingekleurd met de Tombow ABT Dual brush pens. Ik heb gekozen voor de brush punt om mee te kleuren, ik heb eerst geprobeerd met de fineliner punt, echter deze kleurden erg krasserig op het papier. Hierna dus met de brush punt verder gegaan. Deze droogden ook wat vlekkerig op, net als de Zig Clean color real brush pens. De laatste giraf heb ik ingekleurd met de Faber Castell Pitt artist pens. Deze stiften kleurden het fijnste op dit papier en de inkt droogde ook erg mooi egaal op. En deze vind ik dan ook het mooiste geworden van deze drie.

Conclusie: Dit boek bevat 20 platen uit het bekende Dierenrijk kleurboek. De platen zijn enkelzijdig bedrukt, wat ik persoonlijk altijd fijn vind, aangezien je dan geen last hebt met doordrukken. Ook zijn de platen uitscheurbaar. Potlood kleurt erg goed op het papier. Ook nabewerken gaat goed. Stift was een iets ander verhaal, sommige soorten droogden wat vlekkerig op, wat ik zelf niet mooi vind. De Faber Castell Pitt stiften kleurden wel erg mooi op dit papier. Dus mocht je met een ander soort stift willen kleuren zou ik dit wel eerst even uittesten.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animal kingdom book of prints
Illustrator: Millie Marotta
Uitgever: Pavilion Books
Aantal pagina’s: 42
Afmetingen:14 x 330 x 250 mm
ISBN: 9781849944014
Prijs: € 15,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *