Aquarium – Creatief kleurboek voor volwassenen

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het Aquarium – Creatief kleurboek voor volwassenen om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Aquarium staat vol met schitterende detailtekeningen van vissen, zeezoogdieren, zeevogels en schaaldieren. Van een prachtige zeeschildpad en een sublieme zeilvis tot gedetailleerde dolfijnen en sierlijke orka’s – breng elke tekening met kleur tot leven!

Van deze serie hebben we al verschillende boeken gehad, namelijk Dierenwereld en Vogelrijk. Deze boeken hebben altijd dieren als onderwerp en deze dieren zijn steeds opgebouwd uit kleine vakjes. Hierdoor kun je de dieren heel gedetailleerd inkleuren. In dit boek vind je allerlei zeedieren. Wat meteen opvalt, als je door het boek bladert, is dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, en de pagina’s uitscheurbaar zijn. Hierdoor kun je makkelijk de kleurplaat uitscheuren om de plaat in te kleuren. Ik zal je eerst wat voorbeelden uit dit boek laten zien. Zoals je ook bij deze voorbeelden ziet, zijn er kleine achtergrond details al ingekleurd.

Natuurlijk heb ik ook gekleurd in dit boek. Ik heb eerst 2 vissen uitgezocht om te gaan kleuren. Omdat de platen vrij groot zijn, heb ik er voor gekozen om de pagina inderdaad uit het boek te halen. Ik ben begonnen te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos potloden. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven en hecht goed aan het papier. Nabewerken vond ik niet nodig, aangezien het pigment al dekkend genoeg was. Ik ben dan ook tevreden met mijn vissen in geel/oranje tinten.

Hierna ben ik twee zeepaardjes gaan kleuren. Hierbij heb ik gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens. Deze stiften hebben een penseelpunt en zijn iets natter als andere stiften. Hier was dat echter geen enkel probleem voor het papier. De inkt droogde mooi op en bleef mooi op zijn plek zitten. Door de dikke kwaliteit van het papier had ik ook geen last van doordrukken. Al zou dat ook niet echt een probleem zijn geweest, aangezien er op de achterkant geen andere plaat staat.


Conclusie: Zowel potlood als stift kleurde fijn op dit papier. De kleurplaten hebben een aardig formaat (ongeveer 30 bij 30 cm) hierdoor ben je wel even bezig met de kleurplaten. Echter des te gedetailleerder je de plaat inkleurt, des te langer ben je natuurlijk bezig. Dit vind ik echter net leuk aan deze platen. Door dat de platen enkelzijdig bedrukt zijn en uitscheurbaar zijn, is het handig om ze voor het kleuren uit te scheuren en zo in te kleuren. En kun je hem makkelijk weggeven of inlijsten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de platen gewoon in het boek te laten zitten.

Gegevens van dit boek:
Titel: Aquarium – Creatief kleurboek voor volwassenen
Illustrator: Claire Scully & Richard Merrit
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 8 x 291 x 289 mm
ISBN: 9789461888440
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *