Chalk letteren quotes kleurboek

Van BBNC uitgevers ontvingen wij Chalk letteren quotes kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Deze inspirerende handgetekende ontwerpen bevatten nog de karakteristieke imperfecties van originele krijttekeningen. Kleur ze ontspannen in en creëer je eigen rustiek-chique kunstwerk.

Elke pagina bevat een opbeurende en inspirerende quote, fraai vormgegeven in een verrassende illustratie met witte lijnen en een zwarte ondergrond: net zoals op een echt krijtbord. Geniet van de manier waarop warme kleuren, felle kleuren, neonkleuren en de lichtere pasteltinten van de pagina knallen. Gebruik lichtgekleurde kleurpotloden en gelpennen om de ontwerpen een eigen draai te geven met jouw eigen handletters, versieringen en patronen.

De getalenteerde chalk letterartiest Valerie McKeehan geeft je in dit boek bruikbare kleurtips en -trucs. Ook zijn er vele ingekleurde voorbeelden ter inspiratie. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt en geperforeerd, zodat je ze probleemloos kunt uitscheuren om ze in te lijsten of weg te geven.

Een tijdje geleden hebben we uit deze serie het boek Chalk letteren Botanica kleurboek gereviewd . Dit boek vond ik al erg leuk om te doen. Dus toen ik ook dit boek mocht kleuren was ik enthousiast. Dit boek is echt op quotes georiënteerd. De basis is echt de quote met leuke versieringen er omheen. Ik denk dat dit boek ook nog een leuke inspiratie is als je wilt handletteren.

Het boek laat je eerst kennismaken met Valerie McKeehan. De krijtkunstenaar en handletteraar maakt erg mooie ontwerpen en dit boek komt dus ook van haar hand. Je leert haar een beetje kennen doordat er verteld wordt wat ze allemaal gedaan heeft en hoe ze bij de krijtkunst uitgekomen is.

Hierna krijgen we een korte uitleg over hoe krijtkunst ontstaat en hoe Valerie McKeehan hiermee te werk gaat. Dan krijgen we wat voorbeelden van krijtkunst die Valerie gemaakt heeft en die ook erg handig is om eventueel inspiratie op te doen.

Ook vinden we nog een korte introductie over de kleurenleer en tips en trucs die je kunt toepassen bij chalk letteren. Zo is het bij Chalkletteren bijvoorbeeld helemaal niet noodzakelijk om zo netjes mogelijk te kleuren, aangezien de imperfecties net het karakter geven aan chalkletteren. Echter, merk ik, dat dit toch wel lastig is voor mij.

De kleurplaten die in het boek staan, bevatten, zoals gezegd allemaal een quote, op de achterkant van de kleurplaat vind je een quote die iets te maken heeft met de kleurplaat van de voorkant. Ook heb je onder de quote nog wat ruimte om zelf iets op te schrijven. Bijvoorbeeld wanneer je gekleurd hebt en voor wie. Of welke gedachten jezelf bij deze quote hebt. Kijk maar eens naar deze kleurplaat en de quote die op de achterkant staat. Zo zie je goed dat beide met elkaar te maken hebben.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien. Zo krijg je een idee wat je in dit boek kunt verwachten.

Ik ben begonnen te kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze kleurden goed op dit papier. Het pigment werd goed afgegeven en hechtte ook goed aan het papier. Na het kleuren vind ik het gekleurde echt uitzien alsof het met krijt geschreven is. Je ziet soms kleine zwarte puntjes waar de potlood niet gehecht heeft, en waar het papier ook niet wit was. Hierdoor oogt het echt als krijt.


Hierna heb ik een plaat met stift gekleurd. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color real brush pens. Deze stiften hebben een iets nattere inkt, dit drukte wel iets door naar de achterkant, maar omdat er op de achterkant geen kleurplaat staat, is dit geen enkel probleem. De inkt droogde mooi op en bleef netjes op zijn plek zitten.


Conclusie: Potloden en stift kleuren erg goed in dit boek. Bij gebruik met potlood krijg je echt een krijteffect. Wat ik zelf wel erg mooi vind. De stiften die ik gebruikt heb, drukten wel iets door naar de achterkant, maar doordat hier geen kleurplaat staat, vind ik dat geen probleem. De tekst op de achterkant blijft gewoon goed leesbaar. Ook krijg je in dit boek een korte uitleg over kleurenleer en wat uitleg over chalkletteren. Hier door krijg je een mooi compleet boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Chalk letteren quotes kleurboek
Illustrator: Valerie Mckeehan
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 9 x 275 x 215 mm
ISBN: 9789045321110
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Alles voor kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *