The ultimate chalkboard coloring book

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het boek The ultimate chalkboard coloring book om er een review over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Ontdek waarom chalkboard kleuren de nieuwe trend is met dit Ultimate chalkboard coloring book. Dankzij dit boek heb je geen groot krijtbord nodig. Kleur de afbeeldingen met gave spreuken in naar eigen inzicht, voor ontspanning en een kleurrijk resultaat om trots op te zijn!

Chalkboard kleurboeken zijn nu echt de rage en ik vind ze persoonlijk ook erg leuk om te kleuren. Door de zwarte achtergronden springen de kleuren vaak veel meer uit de plaat en heb ik het gevoel alsof de plaat vaak meer spreekt. Wat chalkboard zo uniek maakt, zijn de quotes die meestal gebruikt worden. Dat zie je ook in dit boek weer terug. Wat ik persoonlijk een groot pluspunt in dit boek vind, is dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. Hierdoor heb je geen problemen als een materiaalsoort zou doordrukken naar de achterkant. Ook zijn de platen uitscheurbaar. Waardoor je ze, mocht je dit fijner vinden, voor het kleuren uit het boek halen, om ze zo te kleuren, zodat je sowieso geen last van doordrukken hebt, of na het kleuren eruit halen om de gekleurde plaat op te hangen of weg te geven.
Ik zal eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien.

Ik ben eerst gaan kleuren met potlood. Ik heb in eerste instantie gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden. Echter deze kleurden niet fijn op dit papier. Het pigment hechtte niet goed op het papier. En ook bij het gebruik van heel veel druk kreeg ik bijna geen pigment op dit papier. Dus de Koh-I-Noor potloden weer opgeborgen. En vervolgens de Caran d’ache Pablo en de Tombow Irojiten erbij genomen. Wat een verschil. Hierbij werd het pigment wel makkelijker afgegeven, al hield je wel nog wat witte plekjes in het gekleurde en moest ik toch aardig wat druk uit oefenen op het potlood. Echter omdat dit een chalkboard boek is, vind ik dit hier wel bij passen en heb ik dus niet nabewerkt. Als je namelijk met krijt op een krijtbord kleurt is het ook niet overal even dekkend. Door de Caran d’ache en Tombow potloden ben ik tevreden met het resultaat.

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens. Deze stiften kleuren erg fijn op dit papier. De kleur bleef mooi op zijn plek en droogde erg mooi op. Ook van doordrukken had ik geen last, zelfs niet, als ik meerdere keren over een zelfde plek ging. Ik vond het een leuke plaat om te kleuren.


Conclusie: Stift kleurde erg fijn op dit papier. De inkt drukte niet door en droogde erg mooi op. Potlood kleurde wat minder fijn op dit papier. De Koh-I-Noor polycolor potloden kleurden niet prettig dus daarna de Caran d’ache pablo en Tombow Irojiten erbij genomen. Ook bij deze potloden moest ik aardig wat druk uitoefenen om genoeg pigment op het papier te krijgen, maar dit lukte wel, met, wat ik persoonlijk, toch een leuk resultaat geworden vind.

Gegevens van dit boek:
Titel: The ultimate chalkboard coloring book
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 10 x 294 x 292 mm
ISBN: 9789461888785

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “The ultimate chalkboard coloring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *