Tijdreizen

Van BBNC uitgevers ontvingen wij Tijdreizen om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: ‘Tijdreizen’ is het derde deel in de serie kleurboeken van kunsttherapeut Kim Sun-Hyun en illustrator Song Geum Jin. Hun kleurboeken zijn anders dan andere kleurboeken, omdat ze bedoeld zijn om ingezet te worden bij therapie en als hulpmiddel voor mensen met liefdesverdriet. Kleuren kan een effectieve manier zijn om een positieve en rustige geestestoestand te bereiken. Daarnaast kan het ook gevoelens van neerslachtigheid verminderen en helpen bij omgaan met stress en spanningen.

‘Tijdreizen’ neemt je mee door de vier seizoenen. Met prachtige illustraties komen de lente, zomer, herfst en winter op je papier tot leven en schreeuwen om kleur. Uniek aan dit kleurboek is de kracht van lege ruimtes, die de auteur opzettelijk gebruikt om je meer rust en comfort te bieden tijdens het kleuren. Met ‘Tijdreizen’ maak je een fantastische reis door de veranderingen die de natuur gedurende een jaar doormaakt. Dit helende kleurboek zal je helpen ontspannen en de kracht van kleuren helpen ontdekken. 

De boeken van Kunsttherapeut Kim Sun-Hyun en illustrator Song Geum Jin worden gebruikt als therapie, echter zijn ze natuurlijk ook hartstikke leuk om gewoon in te kleuren. In dit boek “Tijdreizen” maak je een reis door de seizoenen. Ieder seizoen start met een kort stukje tekst over het specifieke seizoen. Hierin worden enkele kenmerken van dit seizoen omschreven. Vervolgens vind je hier steeds kleurplaten die echt bij dit seizoen horen.


Het papier is wit en van een dikkere kwaliteit. Hoe potloden en stiften zich verhouden op papier kom ik verderop in de review op terug. Je vindt er een grote verscheidenheid aan kleurplaten, van eenvoudig tot iets ingewikkeldere platen. Dus iedereen vind er wel een plaat tussen die hem bevalt. Ik vond er erg leuke platen instaan. Ik zal je enkele voorbeelden laten zien.

Ik begon met een winterplaat. Deze schommelstoel vond ik erg leuk. Dus ik besloot deze met potlood te gaan kleuren. Ik heb deze gekleurd met de Faber Castell Polychromos potloden. Het pigment hechtte goed op het papier. Ondanks dat het papier al dekkend was, wilde ik deze toch nog nabewerken. Dus ik heb ervoor gekozen, deze na te bewerken met een blenderpotlood. Dit ging erg goed, alleen bij de gele doek die over de stoel hangt, merkte ik dat het zwart, van de bolletjes in de doek, af geeft bij het gebruik van de blenderpotlood.


Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij de Zig Clean Color Real Brush pens gebruikt. Deze stiften kleuren erg fijn op dit papier. Het papier neemt de inkt mooi op en blijft mooi op zijn plek zitten. Door de dikkere papierkwaliteit heb je geen last van doordrukken.

Het enige wat mij stoorde aan deze plaat… Doordat deze over 2 pagina’s liep, had ik dat het blad onderaan de pagina niet mooi doorliep op de andere pagina, maar verspringt, zie bovenstaande afbeelding. En dat doet afbreuk aan de plaat. Dit is helaas bij alle platen die over 2 pagina’s lopen.

Conclusie: Dit boek heeft een goede papierkwaliteit en bevat een verscheidenheid aan platen. Zowel potloden als stiften kleuren erg goed op dit papier. Wat dat betreft zijn er weinig minpunten. Echter, bij alle platen die over 2 pagina’s lopen, verspringt de plaat, op de overgang van de pagina. En dit vind ik echt een grote ergernis. En ik zou dit bijna een misdruk gaan noemen. Hierdoor vind ik, persoonlijk, een boek al veel minder interessant.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tijdreizen
Illustrator: Song Geum Jin
Auteur: Kim Sun-Hyun
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen:12x251x250 mm
ISBN: 9789045320090
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Alles voor kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *