Colin Thompsons colouring book

Van Ravensburger ontvingen wij het “Colin Thompsons colouring book” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Ravensburger hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet(vrij vertaald): Van de bizarre boekenwinkel, tot de bizarre tuin en de tuin kast. Dit kleurboek heeft de bekendste ontwerpen van Colin Thompson verzameld. Laat je inspireren door de meest gedetailleerde afbeeldingen van de werelds beste en meest geliefde puzzel artiest. En maak er je persoonlijk werk van.
Toen ik door dit boek heen bladerde, zag ik meteen dat dit boek heel anders is, dan andere kleurboeken. De kleurplaten zijn bijna allemaal heel druk. En hier moet je echt even doorheen kijken om de verschillende details in de platen te ontdekken. Dit vind ik persoonlijk wel erg leuk in dit boek. Je voelt ook meteen dat het papier van een dikke kwaliteit is. In dit boek zitten de schaduwen al verwerkt. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden. Ik zal enkele voorbeelden uit dit boek laten zien.

Wellicht herkennen sommigen de stijl van Colin Thompsons. Aangezien Thompsons ook bekend is van o.a. de Ravensburger Puzzles The Bizarre Bookshop. Deze bookshops vind je ook terug in dit kleurboek.

Ik ben begonnen te kleuren aan een zonnebloemenveld met kleine details, van bruggetjes met in het klein ook mensen die over deze bruggetjes lopen. Dit zijn wel leuke details die in deze platen verwerkt zitten. De potloden kleurden redelijk goed op dit papier. Al vond ik sommige stukken al redelijk donker voor het inkleuren. En hadden deze van mij wel wat lichter mogen zijn, waardoor de kleurnuances wat beter zouden opvallen.


Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met een combinatie van stift en alcohol markers. Hierbij heb ik gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens en de Winsor & Newton Brush markers. De Zig Clean color real brush pens kleurden erg goed op het papier. Door de dikkere papierkwaliteit drukten deze stiften niet door. De inkt van de Zig’s bleef ook mooi op zijn plek zitten. Voor de grotere oppervlakten van de achtergrond heb ik gebruik gemaakt van de alcohol markers. Deze drukken natuurlijk wel door. Dit wist ik van te voren en hierdoor verlies je natuurlijk de plaat op de achterkant, echter dit verlies nam ik voor lief. De alcoholmarkers hebben geen last van bloeden en ook deze inkt blijft mooi op de plek zitten en het papier zuigt de inkt niet extreem erg op. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.


Conclusie: Wellicht ken je Colin Thompsons al van de puzzels die hij ontworpen heeft. Nu is er ook een kleurboek verschenen. Deze kleurplaten moet je even doorheen leren kijken. Net als met zijn puzzels. Door langer naar de plaat te kijken, zie je steeds meer fijne details. Je kunt verschillende materialen op dit papier toepassen. Potlood en stift gaat zonder problemen. Als je alcoholmarkers wilt gebruiken moet je er van bewust zijn, dat deze altijd doordrukken naar de achterkant. Dus die plaat ben je altijd kwijt. Maar mocht je dat voor lief nemen, dan kun je ook zonder problemen met alcoholmarkers in dit boek kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Colin Thompsons colouring book
Illustrator: Colin Thompsons
Uitgever: Ravensburger
Afmetingen: 29,5 x 21 x 1,5 cm
EAN: 4005556026463
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *