Tangle Wood Collector’s Art Edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Search Press ontvingen wij het boek “Tangle Wood Collector’s Art Edition” om uit te testen en er een review over te schrijven. Hier willen we Search Press hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet(vrij vertaald): Van de populaire illustrator die de betoverende kleurboeken Tangle Wood, Tangle Bay en Tangle Magic uitgebracht heeft, komt er nu een speciale luxe editie met 20 geweldige uitscheurbare kleurplaten. Kleurders en artiesten, beginners als gevorderde, zullen zichzelf verliezen in een magische selectie van illustraties uit Tangle Wood. Deze zijn nu gepubliceerd in een nieuw, groot formaat voor een geweldige kleurbeleving. Elke gedetailleerde kleuplaat is gedrukt op kaart papier van hoge kwaliteit die makkelijk uitscheurbaar is om hem makkelijk in te lijsten. Op de achterkant van iedere plaat staat een mooi motief zodat je je plaat kunt signeren en de datum er op kunt schrijven. Deze mooie platen zijn ideaal om in je huis te showen of als een cadeau aan vrienden te geven.

Dit boek is de luxe editie van het boek Tangle wood. Bij Tangle Wood was al erg mooi papier gebruikt, dus ik was wel benieuwd hoe dit was bij deze luxe editie. Ik ben eerst eens door het boek gaan bladeren. Het papier is van een hele dikke kwaliteit. De stevige kwaliteit doet me denken aan het papier van kaarten. Dit ziet er al heel goed uit. Wat ook meteen opvalt, is dat alle platen in de brede weg staan. Dit vind ik zelf wel makkelijk.
Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien die in dit boek staan.

Op de achterkant van deze platen is steeds ruimte om je plaat te signeren en de datum te noteren. Hierdoor kun je altijd terug zien, wanneer je je plaat gekleurd hebt en bij meerdere kleurders in huis, is het makkelijk om te zien wie hem gekleurd heeft. Ook is dat natuurlijk leuk als je hem cadeau zo geven om achterop je naam te schrijven. Zodat de krijger steeds weet van wie hij de plaat gekregen heeft.


Ik heb als eerste een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Caran d’ache Pablo potloden. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven en hechtte goed op het papier. Door de goede papierkwaliteit was nabewerken niet meer nodig. Het pigment van deze potloden was al dekkend genoeg. Ik vind het dan ook een leuke plaat geworden.


Ik heb hierna de Staedtler triplus fineliners en de Stabilo 88 erbij genomen om mijn volgende plaat te kleuren. Door de fijnere vakjes heb ik bewust gekozen voor de fineliners. Ook deze fineliners kleurden goed op dit papier. De kleurafgifte was goed en de kleur bleef mooi op zijn plek zitten. Door de dikke papierkwaliteit drukte de inkt van beide soorten niet door.


Conclusie: Het papier is van een erg goede kwaliteit. Het voelt aan als een soort karton, waar ontzettend goed op te kleuren is. Potlood en stift kleuren beiden erg goed op dit papier. De stiften drukten niet door, al had ik dit ook niet verwacht, bij deze dikke papierkwaliteit. Dit boek bevat 20 kleurplaten die ook in Tangle Wood hebben gestaan, en toch vind ik, door de geweldige papierkwaliteit en het grotere formaat heb je toch het gevoel alsof je een heel andere plaat kleurt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangle Wood Collector’s Art Edition
Illustrator: Jessica Palmer
Uitgever: Search Press
Aantal pagina’s: 40
Afmetingen: 13 x 329 x 248 mm
ISBN: 9781782214878
Prijs: € 17,53 (Bol)/ € 14,12 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *