Mandala coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Unibul Press ontvingen wij het Mandala coloring book om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Unibul Press hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet (Vrij vertaald): Dit boek bevat 29 mooie mandala’s, ontworpen om te kleuren en te ontspannen. Zelfs als we maar een korte periode kleuren zorgt dit kleuren ervoor dat we onze zorgen vergeten die ervoor zorgen dat we last hebben van angst en stress. Het helpt ons ook om terug te gaan naar onze kindertijd en zorgt er voor dat we meer ontspannen, uitgerust en gelukkig zijn.

Van Unibul Press hebben we al verscheidene boeken gerecenseerd en dit is het laatste boek uit de serie van Unibul. Ik ben eerst eens door het boek gaan bladeren om te kijken wat er voor mandala’s in het boek te vinden zijn. Wat meteen opvalt is dat dit boekje niet zo heel groot is ongeveer 21 bij 21 cm, een ideaal formaat om op een middag een mandala te kleuren. Het papier voelt dun aan, ik ben benieuwd hoe dit gaat met kleuren. Hier kom ik na het testen op terug. Ik zal je ook een inkijkje geven door enkele voorbeelden uit het boek te laten zien.

Ik ben begonnen te kleuren in dit boek met potlood. En heb hierbij gekozen voor de Crayola potloden. Deze potloden geven hun pigment vrij makkelijk af op dit papier en de kleur is vrijwel meteen dekkend. Dus nabewerken was niet nodig. De kleuren worden mooi weergegeven.

Hierna ben ik ook een plaat gaan kleuren met stift. En heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens. Deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. Doordat het papier niet heel dik is, drukte het wel lichtjes door naar de achtergrond, echter doordat dit mandalaboek enkelzijdig bedrukt is, is doordrukken naar de achterkant geen enkel probleem. Voor de zekerheid kun je een leeg vel papier achter de te kleuren plaat leggen om doordrukken naar de volgende plaat te voorkomen. Dit heb ik niet gedaan, echter de plaat achter de gekleurde plaat is onbeschadigd gebleven. De kleuren worden mooi weergegeven en de inkt droogde erg mooi op.


Conclusie: Zowel potlood als stift kleurde erg fijn in dit mandalaboek. De stiften drukten wel door, echter is dit in dit boek geen probleem, aangezien het boek enkelzijdig bedrukt is. Potlood kleurde ook erg goed. Het pigment hechtte erg goed aan het papier, waarbij nabewerken zelfs niet nodig is, doordat het papier bijna geen structuur heeft.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandala Coloring book
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 21,6 x  21,6 x 0,5 cm
ISBN:  9781532701504
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *