Handlettering voor kinderen

Van Deltas centrale uitgeverij ontvingen wij het boek “Handlettering voor kinderen” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Deltas centrale uitgeverij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek: Handlettering is helemaal hip. Zelf vrolijke, leuke en originele letters tekenen is razend populair!

In dit boek vind je 15 volledig uitgewerkte alfabetten van fantasieletters. Wat dacht je van wolken en bloemen? Of van bubbels en krullen? Bij elk lettertype krijg je telkens een originele opdracht en een oefenpagina waarop je naar hartenlust kunt tekenen.
Pak snel je potloden, stiften en fineliners erbij, volg de opdrachten en teken de mooiste letters!

Tip: gebruik de alfabetten in dit boek om je brieven, kaartjes of dagboek te versieren. Of laat je door de letters inspireren en verzin zelf nog een heleboel andere leuke variaties.

Veel tekenplezier!  

Naast kleuren is handlettering echt een hobby van mij. Dus toen ik dit boek zag was ik er erg nieuwsgierig naar. Ik ben meteen door het boek gaan bladeren en in dit boek staan aan de ene kant steeds een alfabet in de leukste vormen. En op de pagina er naast vind je steeds een pagina met een opdracht en ruimte om de letters zelf te schrijven.
Ik zal je hier eerst enkele voorbeelden van deze alfabetten laten zien.

Ik heb er voor gekozen om eerst het alfabet krullen te gebruiken. Ik zal je eerst het alfabet laten zien zoals het als voorbeeld in het boek staat.


Bij de opdracht in het boek staat dat je enkele woorden moet schrijven die je zou kunnen gebruiken bij het schrijven van een brief, zoals “liefste, beste, lieve groetjes en Kusjes.” Ik heb hierbij gekozen om onze naam te schrijven. Dus Volwassenen kleuren ook. Ik wist alleen niet goed hoe ik ze met deze krullen moest verbinden, dus ik heb de letters los van elkaar geschreven. Ik vind het resultaat best goed gelukt, al vond ik het toch nog best moeilijk.


Hierna wilde ik nog een lettertype uitproberen. En heb ik voor het lettertype “Western”gekozen. Dit is een lettertype wat totaal uit hoofdletters bestaat. Ik vond het een vrolijk lettertype, dus wilde ik deze wel eens gaan uitproberen. Ik zal ook nu eerst het voorbeeld even laten zien.


Er werd als opdracht geschreven dat je een “gezocht”- poster moest maken. Daarbij staat dat je ook er bij moet zetten beloning € 100.000. Echter, bij het voorbeeld staan geen cijfers en euroteken, dus dan zou je die al zelf moeten verzinnen. Ik heb hierbij gekozen voor de naam van de uitgever te schrijven. Dit lettertype vond ik echt moeilijk en heb dan ook heel wat moeten gummen voordat ik tevreden was en ik het getekende kon overtrekken met stift.


Conclusie: Het boek bevat erg leuke lettertypes, echter vraag ik mij persoonlijk af, of deze niet te moeilijk zijn voor kinderen. Het boek heet tenslotte handlettering voor Kinderen. Ik had er zelf nog heel wat moeite mee om deze fatsoenlijk op papier te krijgen, echter als je geïnteresseerd bent in handletteren is dit zeker een leuk boek om ideeën op te doen wat je allemaal voor lettertypes kunt gebruiken tijdens het schrijven. Ik zal hier zeker nog regelmatig in terug kijken tijdens het handletteren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Handletteren voor kinderen
Illustrator: Jean Cameron
Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 5 x 280 x 212 mm
ISBN: 9789044748772
Prijs: € 7,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *