Botanische tuin kleurboek

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het Botanische tuin kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Dit exclusieve kleurboek neemt je mee door een weelderige tuin, langs levendige bloembedden, vijvers, moestuinen en appelboomgaarden. Maak kennis met alle dieren die zich verbergen tussen de bladeren en laat je geest tot rust te komen door de krachtigste kleuren te kiezen voor de mooie bloemblaadjes en groenste planten.

Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, goudkleurig linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant en prachtige diepzwarte schutbladen. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Creatievelingen zullen tot over hun oren verliefd worden op de 96 pagina’s vol met weelderige tuinen, bloemen en dieren – recht van het Scandinavische landschap. 

We hebben eerder de Zweedse versie van dit boek gereviewd. Dit was het boek Blomstermandala. Net als bij Blomstermandala heeft het boek een harde cover en heeft het gouden accenten. Hierdoor heeft het boek een duurdere uitstraling. Het papier in Blomstermandala was van een uitstekende kwaliteit. Ik ben benieuwd hoe het in de Nederlandse versie is.  Het papier voelt in ieder geval al goed stevig aan en is ietwat gelig van kleur. Ik heb het gevoel dat het papier net zo’n goede kwaliteit is als in de Zweedse versie, maar of dat ook zo is, kom ik na het testen op terug.

Mocht je nog niet bekend zijn met de illustraties van Maria Trolle zal ik je eerst wat voorbeelden uit het Botanische tuin kleurboek laten zien.

Na een tijdje bladeren heb ik eindelijk een plaat uitgekozen om in te kleuren. Er staan zoveel leuke kleurplaten in, dat kiezen best moeilijk was. Ik ben begonnen te kleuren met potlood en heb gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment hechtte goed op dit papier en ook in laagjes werken ging zonder problemen. Nabewerken vond ik niet nodig, dus dat heb ik hier dan ook niet gedaan.


Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met stift. Omdat ik een mandala liefhebber ben en deze plaat mij toch een beetje een mandala idee geeft, heb ik voor deze plaat gekozen. Ik heb bij deze plaat gekozen voor de Zig Clean Color real brush pens. Deze stiften met penseelpunt, zijn natter dan andere stiften, echter hier had het papier absoluut geen problemen mee. Door de stevige kwaliteit van het papier, drukten deze stiften niet door. De inkt droogde mooi op en bleef mooi op zijn plek zitten. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.


Conclusie: Ik ben erg tevreden over de papierkwaliteit van Botanische tuin. Zowel potlood als stift kleurden erg fijn op dit papier. Het papier bleef in perfecte staat, ook bij het gebruik van de iets nattere stiften, Zig Clean Color real brush pens. Ook het in laagjes werken met potlood ging moeiteloos op dit papier. Ik zal zeker nog regelmatig in dit boek kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Botanische tuin kleurboek
Illustrator: Maria Trolle
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 20x258x217 mm
ISBN: 9789045321028
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Alles voor kleuren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *