Crayola kleurkoffer inspiratie + Winactie

Van Crayola ontvingen wij het Crayola Kleurkoffer inspiratie om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Crayola hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over dit kleurkoffer: De Inspiratie Kleurkoffer van Crayola is dé kleurset voor de echte creatieveling! Deze uitgebreide kleurkoffer bevat verschillende kleurartikelen van hoge kwaliteit voor het maken van de mooiste creaties. Daarnaast is de koffer eenvoudig overal mee naartoe te nemen. De schrijfwaren van Crayola geven de meest heldere en felle kleuren. Deze kleurset bevat maar liefst 150 onderdelen. De inkt van bijgevoegde viltstiften is gemakkelijk afwasbaar van huid en kleding.

Kleurkoffer voor de kleine en grote creatieveling.

– Bevat 64 waskrijtjes, 22 mini kleurpotloden, 40 viltstiften en 30 blanco papiervellen.
– De schrijfwaren van Crayola geven de meest heldere en felle kleuren.
– Inkt van viltstiften is afwasbaar van huid en kleding.
– Draagbaar, om overal mee te nemen.  

Toen we dit koffer binnenkregen, ben ik eerst eens een kijkje gaan nemen wat er allemaal in het koffer aanwezig is. Het is een zeer volledig koffer. Het bevat kleurpotloden, 2 soorten viltstiften, waskrijtjes en 30 blanco papiervellen (A5 formaat). Dus een zeer complete set.

Voor het kleuren voor volwassenen zijn vooral de viltstiften en de kleurpotloden interessant. Dus deze heb ik ook uitgetest in de kleurboeken. Ik heb de wascokrijtjes even op het bijgeleverde papier uitgeprobeerd. Deze krijtjes zijn goed vettig en geven hun kleur goed af. ( Mijn tekenkunsten zijn natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. 🙂 )


Hierna ben ik eerst begonnen met de stiften die in dit koffer zitten. Er zitten 2 soorten stiften in. 20 Kleine stiften en 20 grote stiften. De kleuren van beide sets zijn ook verschillend. De punten van de kleine stiften zijn ook iets fijner als de punten van de grote set. De grote stiften zijn de Crayola Supertips, waar we al eerder een recensie over geschreven hebben. Die kun je hier lezen.
Ik ben gaan kleuren in “Chalk letteren botanica kleurboek”. Dit boek is enkelzijdig bedrukt, wat natuurlijk altijd een voordeel is, voor als de stiften zouden doordrukken. De stiften kleuren erg fijn op dit papier. Het voordeel van deze stiften is dat beide soorten wel een dikkere punt hebben, maar door de punt heel recht te houden, kun je er toch heel fijn mee kleuren. Deze plaat is hier dus ideaal voor. Er zijn fijnere stukjes te kleuren, maar ook grovere stukken. De stiften drukten bij dit papier wel iets door. Echter dit is bij dit boek geen enkel probleem.


Deze Crayola stiften worden ook regelmatig gebruikt om te handletteren, door de verschillende diktes die je met deze stiften kunt maken zijn ze ideaal om te handletteren. Dit is vooral ook voor de beginnende handletteraar ideaal om de overgang van dun naar dik en andersom te oefenen. Hier zal ik deze stiften dan zeker ook nog regelmatig voor gebruiken.

Hierna heb ik de potloden genomen die in dit koffer zitten en heb ik een mandala gekleurd. Wat meteen opvalt is de hoeveel pigment die deze potloden afgeven. Ook bij weinig druk wordt er voldoende pigment afgegeven. Ook de kleuren van de potloden zijn mooi. Ik ben dan ook zeer zeker tevreden over het resultaat van deze potloden. Wel vind ik het persoonlijk een beetje jammer dat deze potloden zo klein zijn. Als ze een paar keer geslepen zijn, dan kun je ze eigenlijk alleen nog gebruiken met een potloodverlenger. Voor mij persoonlijk had er dan liever wat minder wascokrijtjes in het koffer mogen zitten en dan de potloden in een normale lengte.


Conclusie: Het kleurkoffer heeft me absoluut niet teleurgesteld. Ik heb al eerder kleurkoffers gehad, die ik linea recta weggeven heb aan kinderen uit de buurt. Bij dit koffer zal dit echt niet gebeuren. De potloden geven erg goed hun pigment af en de kleuren worden mooi weergegeven. Wel hadden deze potloden van mij iets groter mogen zijn.  In het koffer zitten 2 soorten stiften een klein formaat en de crayola supertips. Deze beide soorten kleurden erg goed en door de aparte punt die de stiften hebben kun je er zowel fijne stukjes als grotere stukken goed mee kleuren. Ook handletteren kun je er goed mee. De overgangen van dik naar dun en andersom zijn met deze stiften eenvoudig te maken. De wascokrijtjes heb ik niet goed getest omdat dit in kleurboeken niet echt fijn kleuren is. Ik heb het even op het bijgevoegde papier uitgetest en deze wascokrijtjes zijn goed vettig en geven de kleur goed af.

Dit koffer is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Van Crayola mogen wij 1 maal een Crayolo Kleurkoffer inspiratie weggeven. Lees er alles over op onze Facebook-pagina.

One thought on “Crayola kleurkoffer inspiratie + Winactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *