Spectrum Noir Illustrator

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Goedkoopstehobby ontvingen wij een setje Spectrum Noir Illustrator markers om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Goedkoopstehobby hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze markers:
De Illustrator pennen hebben dezelfde kleuren reeks als de oorspronkelijke Spectrum Noir alcohol markers, echter met een volledig nieuwe en exclusieve punten combinatie. Perfect voor bestaande Spectrum Noir gebruikers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen, maar ook aantrekkelijk voor nieuwe klanten in de groeiende markt op het gebied van kunst, tekenen en kleuren.

Meer informatie over de Spectrum Noir Illustrator:

  • Super fijne punt – voor precieze, nauwkeurige detaillering en het fijne lijnen werk
  • Ergonomische huls – voor ultiem comfort, waardoor een scala aan grepen en teken- en schets stijlen mogelijk zijn
  • Kunstenaars kwaliteit inkt – voor vlekkeloos neerleggen en mengen van kleuren
  • Flexibele brushpunt – voor mooie gladde vullingen en natuurlijke, artistieke lijnen

Ik was erg nieuwsgierig naar deze markers. Vooral omdat deze andere punten hebben dan de normale Spectrum Noir markers. De Spectrum Noir Illustrator heeft aan een kant een brushpunt en aan de andere kant een extra fijne punt voor precieze en nauwkeurige details te kunnen kleuren. Dit was wel erg fijn, want nu had je vaak dat je de fijne details niet goed kon kleuren omdat de punten tot nog toe te dik waren.

Wij hadden een set met Basics kleuren ontvangen. Hieronder zie je de kleuren die in deze set zitten. De kleuren op de dop zijn iets afwijkend van de inktkleur, maar dat is meestal het geval.


Ik ben begonnen om een mandala te kleuren waarin kleine details zaten. Zodat ik meteen de fijne punt van deze markers kon uittesten. Met het gebruik van de fijne punt kun je inderdaad veel preciezer werken en je bent minder snel geneigd om over de lijntjes te gaan. Dit is dus echt een groot pluspunt. De inkt van deze markers droogde mooi op. Natuurlijk drukte het wel door naar de achterkant, echter dit is normaal bij alcoholmarkers. Door dat ik deze met de fijne punt heb kunnen kleuren vind ik de plaat erg goed gelukt en ben ik best tevreden met deze plaat.


Hierna heb ik een plaat uitgekozen die wat grotere en kleinere vakken had. Ik heb hierbij zowel de fijne punt als de brushpunt gebruikt. Beide punten kleurden erg fijn en zijn ook goed samen te gebruiken. Je ziet geen kleurverschil als je eerst de fijne punt gebruikt en daarna de brushpunt. Wel moet je dan redelijk snel wisselen, om te voorkomen dat de inkt al geheel opgedroogd is en je alsnog een streep in het geheel krijgt. Ik vind deze plaat met driehoeken erg leuk geworden.


Als laatste heb ik de Spectrum Noir Illustrator gecombineerd gebruikt in een kleurplaat die ik aan het maken was met de Zig Clean Color real brush pens. Ik had hier een grote klok in zitten die ik liever met marker wilde kleuren, omdat je dan minder strepen hebt. Dus heb ik de blauwe Spectrum Noir Illustrator gepakt en heb de achtergrond van de klok hiermee ingekleurd. Dit ging erg goed en kleurde erg fijn. De inkt droogde ook nu weer erg mooi op. Door de vele bochtjes en hoekjes was de fijne punt van de Spectrum Noir Illustrator erg fijn hiervoor.


Conclusie: Deze Spectrum Noir Illustrator is een fijne aanwinst op het gebied van alcoholmarkers. De fijne punt aan de ene kant, gecombineerd met een brushpunt aan de andere kant is ideaal om allerlei soorten platen te kleuren. De fijnere details kun je kleuren met de fijne punt en de iets grovere stukken kleur je met de brushpunt. Eventueel kun je ook afwisselen. De kleuren drogen mooi op. Deze kleuren zijn ook goed te gebruiken in combinatie met de gewone Spectrum Noir Markers, aangezien de nummers van de kleuren overeen komen. Ik zal deze markers zeker nog vaak gaan gebruiken.

Deze Spectrum Noir Illustrator zijn in verschillende sets verkrijgbaar bij Goedkoopstehobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *