Jasmine Becket-Griffith Kleurboek

Van Deltas uitgeverij ontvingen wij het Jasmine Becket-Griffith kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Deltas uitgeverij hartelijk voor bedanken.


Informatie die op internet te lezen is over dit kleurboek: Een avontuur in de fantasy art.
Om een uniek kleuravontuur in de fantasy art voor jou te creëren, heeft Jasmine Becket-Griffith in dit boek haar populairste schilderijen en favoriete personages gebundeld. De afbeeldingen zijn gedetailleerd en ingewikkeld voor hen die zich graag verliezen in meditatieve details, en er zijn ook grotere vlakken en leuke figuren voor wie het graag eenvoudiger houdt.

Bij elke kleurplaat vind je een verhelderende beschrijving van waarop het originele schilderij is gebaseerd. Ook het personage dat is afgebeeld, wordt voorgesteld om de nieuwsgierigheid van de vele fans van Jasmine Becket-Griffith te bevredigen.  

Ik kende de Engelse versie van dit boek al, aangezien we deze ook gerecenseerd hebben. Wat wij toen er van vonden lees je hier. Dus toen ik zag dat er een Nederlandse versie uitkwam was ik meteen enthousiast. Ik ben dan ook meteen weer door het boek gaan bladeren. Ik vind de tekenstijl van Jasmine Becket-Griffith echt leuk. Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden laten zien.

Wat ik zelf erg leuk vind bij dit boek is dat de kleurplaat steeds op de rechterpagina staat en dat je op de linkerpagina altijd informatie staat over het originele schilderij. Want alle platen die in dit boek staan heeft Jasmine Becket-Griffith ooit als schilderij gemaakt. De titel van het schilderij staat erbij, wel de Nederlandse naam, en wat informatie over het formaat en wat het schilderij voorstelt en of het een speciaal schilderij is. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat ze de titels van de schilderijen ook vertaald hebben, aangezien je op de originele Engelse naam natuurlijk ook ideeën op kunt doen van anderen of van het originele schilderij. Dit wordt met de Nederlandse naam iets lastiger.

Nadat ik een plaat uitgezocht had, er staan zoveel leuke platen in, heb ik mijn kleurpotloden erbij gepakt. Deze keer heb ik de Faber Castell Polychromos gekozen en ben ik gaan kleuren. Wat mij meteen opviel is dat het pigment goed opgenomen wordt door het papier. Ik heb er bij deze plaat voor gekozen om de haren met 2 verschillende lagen te kleuren en deze daarna na te bewerken met een doezelaar en reukloze terpentine. Dit zorgt voor een geheel qua kleur en werkte erg fijn op dit papier. Voor de rest heb ik niet nabewerkt. Dit vond ik niet noodzakelijk omdat de kleuren al dekkend genoeg waren. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat.


Hierna heb ik een tweede plaat uitgezocht. Dat is de plaat “Alice in Clockwork” geworden. Deze heb ik gekleurd met Zig Clean color real brush pens, 1 Spectrum Noir Illustrator marker en 1 Winsor & Newton brushmarker. De Zig Clean color real brush pens ben ik mee begonnen te kleuren en dat ging erg goed. De inkt droogde snel en netjes op. Natuurlijk zie je wel iets van de aanzet, maar je hebt, door de dikkere papierkwaliteit geen last van doordrukken bij deze papiersoort. De grotere oppervlakten van de achtergrond heb ik gekleurd met de Winsor & Newton brushmarker. Dit ging vlekkeloos. De inkt droogde snel  en streeploos op. De achtergrond van de klok heb ik gekleurd met de Spectrum Noir Illustrator marker. Omdat hier vaak toch wat kleine hoekjes bij zat heb ik bewust voor deze marker gekozen, omdat deze een extra fijne punt heeft. Natuurlijk drukken de 2 alcoholmarkers wel door, echter omdat op de achterkant alleen de tekst over de volgende plaat staat, vind ik dat niet zo erg. Ook met deze plaat ben ik tevreden.


Conclusie: Ik kan eigenlijk alleen maar positief over dit boek zijn. De papierkwaliteit is erg goed. Potloden, stiften en alcoholmarkers kleuren erg fijn op dit papier. Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind, is de extra informatie die over het originele schilderij bij de plaat vermeld staat. Het enige kleine minpuntje wat ik zou kunnen vinden, is dat ze de titels van de schilderijen vertaald hebben naar het Nederlands. Dit zou ik zelf in het Engels gelaten hebben om zo ook de voorbeelden makkelijk te vinden op internet. Echter dit boek is zeer zeker een aanwinst voor je collectie als je van dit soort boeken houdt. En ik zal zeker nog vaker hierin gaan kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Jasmine Becket-Griffith Kleurboek
Illustrator: Jasmine Becket-Griffith
Uitgever: Deltas Centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen:9 x 274 x 217 mm
ISBN: 9789044747829

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *