A million owls

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het boek A million owls om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: A Million Owls is een eigenzinnig kleurboek ontworpen voor vogel liefhebbers van alle leeftijden en de schattige afbeeldingen vertederen zowel kinderen als volwassenen. Dit boek is ideaal om te ontsnappen aan het hectische moderne leven naar een ontspannen wereld van verbeelding. Het boek bevat meer dan 30 kleurplaten van schattige en eigenzinnige uilen, versiert met Japanse patronen en motieven. De prachtige cover maakt dit tot een luxueus geschenk.

Toen we dit boek binnen kregen,viel me gelijk de mooie kaft op. De kaft heeft reliëf en is ingelegd met gouden details, wat het boek een luxere uitstraling geeft.

Ik ben ook gelijk door dit boek gaan bladeren. Ik vind kleurplaten met uilen erop altijd wel erg leuk, dus naar dit boek was ik wel nieuwsgierig. Wat mij opviel tijdens het bladeren is dat de platen die er in staan niet te ingewikkeld zijn en dus ook voor de minder ervaren kleurder goed te kleuren is. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden uit dit boek laten zien.

Ik vond er in ieder geval een hoop leuke platen in staan, dus het was nog even zoeken welke plaat ik ging kleuren. Uiteindelijk een plaat gekozen om te gaan kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden. Deze potloden kleurden erg goed op dit papier. De pigment-afgifte was erg goed, zelfs bij weinig druk op het papier kwam er genoeg pigment vrij. Nabewerken vond ik dan ook niet nodig. Ook in laagjes werken ging erg goed. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat.


Hierna heb ik gekozen voor een plaat met een boekenkast. Deze vond ik erg leuk om te kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color Real brush pens. Deze stiften zijn iets natter door de kwastpunt die deze stiften hebben. Deze stiften kleurden ook erg fijn op dit papier. De inkt droogde ook mooi op en door de goede papierkwaliteit had ik ook geen last van doordrukken. Wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind, vooral als, zoals in dit boek, het boek dubbelzijdig bedrukt is.


Conclusie: De papierkwaliteit is erg goed. Zowel potlood als stift kleuren goed. Stift drukt ook niet op dit papier. Dit boek is een leuke aanvulling op deze serie, waar al een versie met katten, en honden van verschenen is. Als je van uilen houdt, dan is dit zeker een leuk boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: A million Owls
Illustrator: Lulu Mayo
Uitgever: Lantaarn Publisher
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 10 x 252 x 212 mm
ISBN: 9789461888778

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “A million owls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *