Nuvo Aqua flow

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Goedkoopstehobby ontvingen wij een setje Nuvo Aqua flow Summer Holiday om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Goedkoopstehobby hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Nuvo Aqua Flow pennen zijn speciaal ontworpen om een aquarel effect te krijgen. Deze pennen geven een helder, levendig effect. De perfect gevormde aquarel borstel penpunt maakt de pennen zeer veelzijdig en zijn perfect…

Toen Goedkoopstehobby ons informeerde over deze stiften had ik nog niet eerder van deze stiften gehoord. Dus ik was heel nieuwsgierig naar deze stiften. De stiften worden aangeleverd met een gele ring tussen het voorste gedeelte en het reservoir. Deze moet je voor gebruik verwijderen en opnieuw in elkaar draaien. Dan zie je dat de penseel nog helemaal wit is. Je moet de inkt eerst in de kwast laten lopen. Dit doe je door licht op het reservoir te drukken boven een leeg vel papier, totdat de inkt in het kwastje gelopen is.


In het begin heb je, als de inkt eenmaal in het penseel zit, dat er best veel inkt uit het penseel vloeit, echter wel zo, dat het niet knoeit.

Ik ben begonnen met een mandala te kleuren uit het enige echte mandalakleurboek om te versturen. De kleuren drogen mooi op dit papier. Het ziet er uit alsof het gekleurd is met waterverf. Ik ben positief verrast door de kleuren. Zelfs de gele kleur is goed zichtbaar. De kleuren zijn mooi dekkend en helder van kleur.


Hierna heb ik een plaat gekleurd uit het enige echte luxe kleurboek. Ik had hier een kleurplaat uit gezocht met een patroon voor 3 kleuren. Ik heb deze kleur voor kleur gekleurd. Hier moest ik wel rekening houden in welke volgorde ik kleurde, omdat het soms iets langer duurde voor dat de inkt gedroogd was en ik geen vegen in de plaat wilde krijgen. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat.


Ik ben ook gaan schrijven met deze stiften. Aangezien ze een kwastpunt hebben, leken ze me ideaal om te handletteren. Dus dit wilde ik er ook even mee uittesten. Ik heb eerst gewoon de verschillende woorden van Volwassenen Kleuren Ook geschreven met per woord 1 kleur. Dit ging erg goed en deze stiften zijn hier ook erg geschikt voor.

Hierna wilde ik proberen of de kleuren ook mengbaar waren. Ik heb de ene kleur op plastic gezet en daarna met de andere kleur van het plastic opgepakt. Dit ging goed. De kwast reinigt zichzelf weer, door eventueel het restant van de andere kleur op een leeg vel papier eruit te kleuren. Deze kleurcombinaties maken niet de meest mooie kleuren, maar omdat er van deze Nuvo aqua flows verschillende sets verkrijgbaar zijn, kun je natuurlijk met meerdere kleuren combineren.

Conclusie: Ik ben aangenaam verrast door deze stiften. De kleuren zijn mooi helder en kleurden erg fijn. De uitstroom van de inkt gebeurde erg fijn zonder geknoei. Het papier van de verschillende boeken nam de inkt mooi op en ondanks dat het stiften op waterbasis zijn had ik geen last van bobbelen of iets dergelijks. Ook kun je deze stiften heel goed gebruiken voor handletteren en kun je de verschillende kleuren goed mengen. Deze stiften is een mooie aanvulling om mijn collectie.

Deze Nuvo Aqua Flow is in verschillende sets verkrijgbaar bij de Goedkoopstehobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *