Amazing animals

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Relaxation4me ontvingen wij het boek Amazing animals om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Relaxation4me hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek (Vrij vertaald): De meest beroemde creaties van de hele wereld, allemaal verzameld in dit boek. Je vindt er een baby uil, een pinguïn familie, een noot etende eekhoorn en nog veel meer verschillende dieren. We houden van dieren!

De kaft laat een jonge uil zien, die ik er op zich wel leuk uit vond zien, dus ik was wel nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Dus toen we het boek binnen kregen ben ik meteen gaan bladeren door het boek. Wat me daarbij vrijwel meteen opviel was dat ik een beetje het idee had, dat ik een boek met ruwe schetsen voor me had. Lijnen die doorlopen en de vakjes veelal gevuld met kleinere rondjes of streepjes. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie een beetje een idee krijgen waar ik het over heb.

Achter aan in het boek vind je nog 10 kleurplaten uit andere boeken. Dit zijn eigenlijk kleurplaten, zodat je een idee krijgt wat je in de andere boeken kunt verwachten. Dit vind ik persoonlijk wel een leuke aanvulling. Ik zal hier ook nog 2 voorbeelden van laten zien.

Aangezien deze laatste platen voorbeelden uit andere boeken zijn, had ik zoiets dat ik die niet wilde gebruiken voor de recensie. Ik heb dus bewust alleen de kleurplaten bekeken van de dieren om te kleuren. Ik heb in eerste instantie gekozen voor de muis met het stukje kaas in de handen. Deze heb ik gekleurd met de Tombow Irojiten en de Tombow recycled colored pencils. De kleurafgifte van de potloden is goed op dit papier. Het pigment hechtte goed aan het papier. En ondanks dat ik in het begin zoiets had van “Pfff hoe ga ik deze kleuren”, door de kleine vakjes in het lijf van de muis, vind ik het eindresultaat toch nog best goed gelukt. Echter vond ik de vakjes slecht afgetekend. Ik had regelmatig het gevoel alsof het een ruwe schets was, die ik aan het kleuren was.

Hierna heb ik de uil gekozen die ook op de cover staat. Ik heb hierbij de Zig clean color real brush pens gebruikt. Het papier voelde wat dunner aan, dus ik was benieuwd hoe het papier zich zou verhouden met deze stiften, aangezien deze wat natter zijn als gewone stiften. De stiften kleurden erg goed op dit papier. De stiften drukten wel door op dit papier, echter is het boek enkelzijdig bedrukt, dus is doordrukken geen probleem. Wel kun je voor de zekerheid er een leeg vel papier achter leggen om doordrukken naar de volgende plaat te voorkomen. Ik heb deze plaat met een paar kleuren gekleurd, achteraf had ik beter iets minder felle kleuren kunnen gebruiken, dan was het resultaat wellicht wat mooier geworden. Maar ook hier heb ik soms moeten gokken hoe ik de vakjes moest kleuren, omdat strepen niet goed doorliepen of 2 strepen naast elkaar liepen. Dit vind ik persoonlijk heel jammer.

Conclusie: Dit boek is enkelzijdig bedrukt, wat ik altijd een pluspunt vind bij een boek. De tekeningen van de dieren vind ik persoonlijk niet zo goed afgewerkt. Ik had een beetje het gevoel alsof ik een ruwe schets aan het kleuren was, dit is natuurlijk ook een persoonlijke smaak. Achterin het boek staan ook nog enkele voorbeelden van andere boeken die je kunt inkleuren. Zo krijg je een idee wat er verder te koop is via Relaxation4me. Het papier was fijn om op te werken met zowel potlood als stift. Stift drukte wel door, maar dit is in dit boek geen probleem.

Gegevens van dit boek:
Titel: Amazing animals
Illustrator: Rodrigo Martin Campo
Publisher: Relaxation4me via Createspace
Aantal pagina’s: 114
Afmetingen: 6 x 254 x 203 mm
ISBN:9781530327874
Prijs: € 9,58

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *