Coloring Book for Adults with Patterns, Henna Flowers and Mandala

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Unibul Press ontvingen wij het boek “Coloring Book for Adults with Patterns, Henna Flowers and Mandala” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Unibul Press hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek ( vrij vertaald):
Het boek heeft 29 mooie patronen kleurplaten voor volwassenen. Elke plaat is geprint op enkelzijdig bedrukt papier om doordrukken te voorkomen. De verscheidenheid van de platen zorgt er voor dat er voor iedere kleurder wel iets tussen zit. Van Beginner tot expert. Het papier is van een medium gewicht en het boek is lijmgebonden aan de zijkant.

We hebben van Unibul press al verschillende boeken gerecenseerd. Nu hebben we het boek met verschillende patronen, henna bloemen en mandala’s. In verschillende boeken had je een pagina waar je je kleurmaterialen kon uittesten, dit mistte ik in dit boek helaas. Er staat een grote verscheidenheid aan platen in dit boek. Wat een groot pluspunt is, is dat het boek enkelzijdig bedrukt is, dus je hebt in dit boek geen problemen met doordrukken. Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien uit dit boek.

Ik heb natuurlijk ook gekleurd in dit boek. Ik heb gekozen voor een plaat die ik gekleurd heb met potlood. Ik heb hierbij de Faber Castell Polychromos gebruikt. Deze kleurden erg goed op dit papier. Het pigment hechtte goed op dit papier. Nabewerken vond ik niet nodig, omdat het pigment al dekkend genoeg was. Ik heb enkele kleuren steeds terug laten komen aangezien ik bij dit patroon een mandala idee had. Ik vind hem dan ook best goed gelukt.

Hierna heb ik een plaat gekozen, wat echt een patroon is. Deze patroon kleurplaat heb ik gekleurd met de Zig Clean Color Real Brush pens. Deze kleurden op dit papier erg goed. Deze stiften zijn iets natter als andere stiften, en drukten inderdaad door naar de achterkant, echter, doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, is het doordrukken geen enkel probleem. Voor de zekerheid kun je wel een leeg vel papier achter de plaat leggen om doordrukken naar de volgende plaat te voorkomen. Ik vind het geheel best vrolijk geworden.


Conclusie: Ik vind het sowieso al een pluspunt dat het boek enkelzijdig bedrukt is, hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je een plaat kwijt raakt omdat stift doordrukt. Want doordrukken doen de stiften die ik gebruikt heb in dit boek wel, maar dit is geen probleem. Het papier blijft in goede staat, ook als je de ietwat nattere zig clean color real brush pens gebruikt. Potlood werkt ook erg fijn op dit papier. Als je graag patronen kleurt, is dit zeker een leuk boek om er bij te hebben.

Gegevens van het boek:
Titel: Coloring Book for Adults with Patterns, Henna Flowers and Mandala
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 21,6 x 0,3 x  27,9 cm
ISBN:  9781518796395
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *