Mermaids, Fairies, & other Girls of Whimsy

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Hannah Lynn ontvingen wij het boek Mermaids, Fairies & Other Girls of Whimsy om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Hannah Lynn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek: Ontsnap naar een wereld van sprookjes, zeemeerminnen, prinsessen, verre landen en meer samen met artiest Hannah Lynn. Haar meisjes met grote ogen hebben ondertussen een grote schare fans over de hele wereld. Dit kleurboek met een ultieme collectie bevat de 50 meest favoriete illustraties van Hannah Lynn van klassieke karakters zoals Sneeuwwitje, Alice in Wonderland tot de Wizard of Oz, en een unieke collectie van zeemeerminnen, elfjes en meer. Alles afgedrukt op enkelzijdig bedrukt papier, met meer details om te kleuren. Geschikt voor alle leeftijden, maar eigenlijk bedoeld voor volwassenen en oudere kinderen. Kleuren is niet meer alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen plezier hebben in het kleuren. Kleuren voor volwassenen is een geweldige manier om de dag af te sluiten of samen met vrienden of familie bezig te zijn. Doe mee met kleuren en heb plezier.

Ik had al vaker kleurplaten gezien van Hannah Lynn en wat mij iedere keer weer opviel waren de grote ogen van de vrouwelijke figuren. Ik vond deze platen altijd erg mooi. Dus toen wij deze toegestuurd kregen om te kleuren was ik meteen verkocht. Er staan echt stuk voor stuk mooie platen in. En een voordeel vind ik persoonlijk, alles is enkelzijdig bedrukt, dus geen last van doordrukken op een andere plaat. Dit maakt het boek meteen geschikt voor meerdere materialen. Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden van het boek laten zien, zodat jullie een idee hebben wat je voor kleurplaten kunt verwachten.

Daarnaast vind je voor in het boek alle kleurplaten in het klein nog eens terug, met de titel van de kleurplaat. Dit is erg handig als je een voorbeeld wilt zoeken op internet. Dan kun je gericht op de naam zoeken. Echt een heel handig iets vind ik zelf.

Ik heb natuurlijk ook een plaat uitgezocht om te kleuren. Ik ben begonnen met potlood en heb hiervoor de Faber Castell Polychromos potloden gebruikt. Ik heb voor de plaat “Smartie Pants Sammie” gekozen. Deze plaat vond ik zo gaaf, door dat het uitzag alsof de plaat gewoon in een lijntjes schrift getekend is. Zoals iedereen vroeger wel eens op school gedaan heeft. Dit was echt een stukje nostalgie. Alleen mijn tekentalenten zijn absoluut niet goed, maar ik moest wel gelijk aan mijn schooltijd denken. De potloden gleden makkelijk over het papier en het pigment hechtte erg goed. Ook nabewerken was niet nodig, omdat het pigment al dekkend genoeg was. Ik ben erg tevreden met deze plaat.


Hierna zocht ik de volgende plaat uit. Welke wordt het, want ik vond wel meerdere platen erg leuk. Uiteindelijk is het de plaat “Aussie girl: Cloe” geworden. Deze plaat ben ik beginnen te kleuren met de Zig Clean Color Real brush pens. Deze stiften hebben een echte penseelpunt, met losse haartjes, en kun je dus erg precies mee kleuren. De inkt is wel iets natter dan de inkt van gewone stiften, echter omdat dit boek enkelzijdig bedrukte pagina’s heeft, maakt het niet zo veel uit als de inkt van de stiften doordrukken, wat hier inderdaad gebeurt. Wel moet je natuurlijk opletten dat het niet doordrukt naar de volgende plaat, dus ik heb er voor de zekerheid een papiertje tussen gelegd. De lucht heb ik ingekleurd met alcohol markers, de Winsor & Newton brushmarkers, aangezien ik ook graag wilde weten of markers in dit boek gebruikt konden worden, en markers altijd net wat egaler kleuren op grote oppervlaktes. De markers kleurden ook erg goed op dit papier. En het papier verdroeg zowel stift als alcoholmarkers erg goed. Ik ben met dit resultaat dan ook erg tevreden.


Conclusie: Het boek heeft enkelzijdig bedrukte pagina’s wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Voorin vind je een overzicht van alle kleurplaten met de titels van de kleurplaten, zo kun je ook op internet makkelijk naar voorbeelden zoeken. Het papier van dit boek is erg geschikt voor zowel, potlood, stift als alcoholmarkers. Vooral als alcoholmarkers op papier gebruikt kunnen worden vind ik het altijd wel fijn. Deze kleuren toch net even anders als gewone stiften en soms heb je last dat markers bloeden, dus uitlopen, maar daar heb je hier geen last van. Dit boek is van een uitstekende kwaliteit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mermaids, Fairies, & other girls of whimsy
Illustrator: Hannah Lynn
Uitgever: Createspace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 108
Afmetingen:6 x 280 x 216 mm
ISBN: 9781518710681
Prijs: € 9,66

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *