Zwoele Zomeravonden

Dit boek “Zwoele zomeravonden”hebben we ontvangen van BBNC uitgevers om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
‘Zwoele zomeravonden’ is een eerbetoon aan de heldere Scandinavische zomeravonden. Hanna neemt je mee in een dromerige wereld waar alleen je fantasie bepaalt hoe je hem inkleurt. Ontdek nieuwe, prachtige illustraties van betoverende tuinen, onderwaterwerelden, sterrenhemels, fantastische portretten en veel meer moois. Geniet van de Scandinavische avonden en kijk hoe de zon ondergaat en sterren het prachtige landschap van ‘Zwoele zomeravonden’ verlichten.

Telkens weer word ik blij van de kleurboeken van Hanna Karlzon. Het boek is wederom erg stevig met een schitterende kaft ingelegd met gouden details. Tevens erg mooi gebonden en het papier is van dikke kwaliteit. De bladzijdes zijn aan weerzijde bedrukt met prachtige platen in echte Hanna stijl.
Voor degene die nog niks hebben gezien van dit boek, even een kijkje aan de binnenzijde.

Het is altijd erg moeilijk om uit deze boeken de eerste plaat te kiezen om te kleuren. Er staan zoveel leuke platen in, dat ik ze allemaal wel wil doen, maar dat komt vast nog wel. Mijn eerste plaat is uiteindelijk een plaat met een vlinder geworden. Deze heb ik ingekleurd met de Prismacolor premier. Een blender heb je hier niet voor nodig. Blenden gaat supergoed op dit papier met deze potloden zelf. Het is erg mooi van structuur waardoor je makkelijk het pigment uit de potloden aanbrengt. Het is echt een plezier om in dit boek te mogen kleuren.

Nu maak ik meestal mijn tweede plaat met stift maar in dit boek heb ik toch een uitzondering gemaakt. Persoonlijk vind ik dit echt een boek voor potloden, aquarel of pastelpotloden. Voor het laatste heb ik dan ook gekozen toen ik mijn tweede plaat ging inkleuren. Hier heb ik verschillende merken pastelpotloden door elkaar gebruikt. Het pastel hecht prima aan dit papier en laat zich erg fijn bewerken met doezelaar, wattenstokjes enzovoort. Het resultaat ben ik dan ook erg blij mee. De plaat zelf heb ik daarna afgewerkt met fixatiespray om uitwrijven te voorkomen.

Mijn conclusie kan niet anders zijn dan erg lovend over dit boek. Net zoals de andere boeken van Hanna Karlzon is ook deze erg mooi en op de kwaliteit is zeker niet beknibbeld. Potlood en pastel werkt heerlijk in dit boek met zijn goede kwaliteit papier. Stift zou ook kunnen maar test daarvoor altijd even op de laatste bladzijde van het boek in verband met doordrukken.
Van deze kwaliteit boeken mogen er van mij nog veel bijkomen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zwoele Zomeravonden
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 258 x 217 x 19 mm
ISBN: 9789045320410
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Alles voor kleuren & Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *