Animal Designs for Stress relief Adult coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Unibul press ontvingen wij het boek Animal Designs for stress relief adult coloring book om er een review over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek ( vrij vertaald ):
Het boek heeft 29 unieke dieren kleurplaten voor volwassenen. Elke plaat is geprint op enkelzijdig bedrukt papier om doordrukken te voorkomen. De verscheidenheid van de platen zorgt er voor dat er voor iedere kleurder wel iets tussen zit. Van Beginner tot expert. Het papier is van een medium gewicht en het boek is lijmgebonden aan de zijkant.

Zo om te zien een leuk boek met vrolijke kaft. Het boek is goed plat te leggen om in te kleuren door zijn kaft. De tekeningen zijn  enkelzijdig gedrukt en het witte papier heeft een normale dikte. Het boek heeft verschillende platen allemaal met dieren. Wel vind ik deze platen vrij simpel, dus door elke kleurder goed te doen. Hieronder eerst een paar voorbeelden.

Voor de eerste plaat heb ik gekozen voor potlood. Hier heb ik de “oudjes” eurocolor van Bruynzeel eens voor de dag gehaald. Deze potloden zijn ondanks hun leeftijd nog steeds heerlijk om mee te kleuren en hebben voldoende kleurafgifte. Op dit witte papier hechten ze prima en kon ik makkelijk blenden. Het papier blijft mooi in vorm ondanks de soms meerdere lagen die ik aangebracht heb. De tekeningen in dit boek hebben niet echt priegelvakjes dus het was relaxt kleuren. En het bewijst maar weer eens dat je met goedkoper kleurmateriaal ook mooi kunt kleuren.

De volgende plaat heb ik ingekleurd met de Crayola supertips stiften. Deze stiften hebben een fijne smalle punt maar als je ze iets schuin houd is de punt voor bredere oppervlakken ook geschikt. De inkt uit deze stiften is wat aan de natte kant maar ondanks dat drukken ze in dit boek niet door aan de achterzijde. Deze uil is ingekleurd met vier tinten om het toch een beetje rustig te houden. De inkt droogt wel snel op, dus dat is dan weer fijn. Het papier bolde iets op, maar opgedroogd zie je er niks meer van.

Conclusie: Een erg leuk boek als je van tekeningen met dieren houd. Enkelzijdig bedrukt dus geschikt voor veel materialen. Grovere platen dus elke kleurder kan er wat mee. Stift en potlood is geen enkel probleem voor dit papier dat ook nog eens mooi wit is. Dit boek is er eventueel ook nog met zwarte achtergrond. ( midnight edition ). Kortom een leuk boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animal Designs for Stress relief Adult coloring book
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 62
Afmetingen: 21,6 x 0,3 x 27,9 cm
ISBN: 9781523454532
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *