Swear word Adult coloring book Midnight edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.


We kregen van Unibul Press  het boek Swear Words Adult coloring book midnight edition om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek ( vrij vertaald ): De Kleurplaten zijn gedrukt op zwart papier, zodat de kleuren er mooi uitspringen. Het omvat 29 unieke Swear Word kleurplaten voor volwassenen. Elke kleurplaat is enkelzijdig geprint om te vermijden dat ze doordrukken. Elk scheldwoord is ontworpen met dieren, mandala’s, bloemen of patronen. De verscheidenheid van platen zorgt ervoor dat er iets voor elke kleurder tussen zit. Het papier is van medium gewicht en het boek is lijmgebonden aan de zijkant.

Ik moet er altijd met plezier in bladeren in dit soort boeken. Ze zijn erg ontspannen om te kleuren en die woorden erdoor in de platen vind ik wel grappig. Het papier voelt aardig aan maar dat testen we zo. Je kunt er met veel materialen in kleuren omdat ze enkel bedrukt zijn. Dat is een voordeel en het andere voordeel vind ik persoonlijk de zwarte achtergrond. Hierdoor komen de gebruikte kleuren altijd mooier uit . De platen zijn over het algemeen vrij grof, dus mijn voorkeur om deze te kleuren, is dan ook met markers of stiften in dit boek. Hieronder eerst eens een paar voorbeelden uit het boek.

Mijn eerste plaat heb ik daarom ook gekleurd met de Stabilo 68 stiften. Deze kleuren op dit papier goed en de inkt droogt goed op. Het papier is niet superdik maar desondanks drukken deze stiften niet door.
Omdat de patronen vrij grof zijn kleurt het lekker snel weg en is het ontspannen kleuren. De felle kleuren van de stift komen nu extra goed eruit door deze zwarte achtergrond.

Bij mijn tweede plaat heb ik gebruik gemaakt van alcoholmarkers in combinatie met de Bruynzeel rembrandt potloden. De grovere tekeningen op deze plaat heb ik eerst ingekleurd met de alcoholmarkers. Een karton ertussen en dan kleuren deze markers heerlijk streeploos op dit papier. Het middenstuk is van fijner werk daarom heb ik daar in dezelfde tinten de potloden gebruikt. Het pigment van de potloden hecht prima aan het papier. Met veel laagjes op een plek bolt het papier iets op. Maar na een nachtje onder iets zwaars was dat weer weg. Vind het persoonlijk een leuke combi zo.

Na dit alles te testen moet ik zeggen dat ik het een leuk boek vind voor afwisseling. Niet te moeilijk om te kleuren en met veel materialen te gebruiken. Persoonlijk vind ik het meer een boek voor markers en stiften dan voor potlood. Maar het papier is echter ook voor potlood prima. Nog een leuk extraatje is de testpagina voor in het boek, dat zou in meer boeken mogen komen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Swear word coloring book midnight edition
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 21,6 x 0,5 x 27,9 cm
ISBN: 9781533552723
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *