Mein Winterspaziergang

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

We kregen van Bastei Lübbe dit winterboek om er een recensie over te schrijven.
Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie te vinden is over dit op internet ( vrij vertaald ):
Kom in mijn winter wonderland! Frisse lucht kietelt in de neus en de eerste vorstbloemen sieren de ramen. De winter is hier! Pak je kleurpotloden en puntenslijper en kom mee op een winterse wandeling door dit bijzondere boek. Wilde sneeuwbal gevechten, romantische kerstmarkten en verleidelijke banket tafels door het Leven. Kleur met heldere kleuren om de grijze buitenlucht tegen te gaan.

Dit is het tweede boek van Rita Berman dat ik mag reviewen. Het herfstboek was al erg leuk maar deze winteruitvoering valt ook goed in de smaak. Dit boek heeft een leuke stevige kaft die uitnodigt om te gaan kleuren. Hij heeft een handig formaat en de pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt. Het papier is stevig en mooi wit van kleur. Ik zal eerst even een paar voorbeelden uit dit boek laten zien.

Dit leuke winterse kasteel trok gelijk mijn aandacht. Deze heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos. Deze potloden zijn erg fijn om mee te blenden en kleurverlopen te maken. Het pigment hecht prima aan dit papier en laat zich erg makkelijk opbrengen. Door verschillende tinten potloden te nemen en in laagjes te kleuren heb je geen doezelaar of blender nodig. Persoonlijk vind ik hem erg mooi geworden.

De volgende plaat heb ik ingekleurd met de alom bekende Stabilo 68 stiften. Deze worden door veel kleurders gebruikt. Stift kleurt in dit boek ook erg fijn. Door het stevige papier drukt het bovendien niet door naar de achterliggende plaat. Dat vind ik altijd een extra pluspunt. De inkt van de stift droogt snel op en de kleuren blijven goed. De achtergrond heb ik afgewerkt met pastelkrijt in twee tinten. Pastel wel altijd fixeren anders blijft het afgeven.

Ten slot zag ik nog een leuke dromenvanger en heb ik deze ook nog even ingekleurd. Dit keer heb ik daarvoor de Prismacolor Premier potloden gebruikt. Deze potloden zijn best waxachtig maar kleuren en blenden daarom ook prima. Door niet te veel tinten te gebruiken blijft de plaat mooi rustig. Het papier is ook met deze potloden heerlijk om te kleuren. Hier heb ik de achtergrond ook met pastel afgewerkt in dezelfde tinten dan de gebruikte potloden.

Mijn conclusie is over dit boek erg lovend. Boek heeft een goed formaat, goed papier en een reeks van verschillende platen voor elk wat wils. Het is bovendien goed open te klappen waardoor er makkelijk in te kleuren is. De winterse platen nodigen uit om gekleurd te worden. Zowel voor beginners als voor gevorderden een boek om zeker eens te proberen. De lente editie is net verschenen. De zomer editie verschijnt later dit jaar, naar deze edities ben ik ook heel nieuwsgierig. Veel kleurplezier gewenst.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mein Winterspaziergang
Illustrator: Rita Berman
Uitgever: Bastei Lübbe
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen:10 x 203 x 198 mm
ISBN: 9783404609178
Prijs: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *