Ochtendgloren

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het boek Ochtendgloren van Hanna Karlzon om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.


Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Ontwaak met de prachtige tekeningen van Hanna Karlzon. In ‘Ochtendgloren’ nemen mysterieuze wezens je mee door overwoekerde tuinen en oude bossen vol fonkelende kristallen, spreuken en magische drankjes. De magische illustraties van Hanna zijn gebaseerd op de Scandinavische natuur en zullen je laten overstromen van inspiratie.

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is auteur van de wereldwijde bestsellers ‘Dagdrömmar’ en ‘Sommarnatt’, die als eerst zijn uitgegegeven in Zweden. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe.

Dit boek valt meteen op door de harde kaft die dit boek heeft en de gouden accenten. Hierdoor word je aandacht meteen naar de kaft van het boek getrokken. Het heeft een luxe uitstraling.

In het boek vind je de bekende tekenstijl van Hanna Karlzon. Ik zal je enkele voorbeelden uit het boek laten zien.

Ik heb een plaat uitgezocht die ik met potlood ben gaan kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment hechtte erg goed op dit papier. Nabewerken met een blenderpotlood vond ik zelf niet nodig. Aangezien het pigment al dekkend genoeg was.

Het papier is wel iets geliger dan het boek “Dagdromen” uit deze serie. Dat vond ik zelf wel iets minder fijn.


Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens. Ook hier merkte ik al vrij snel dat het papier in dit boek anders was. Ik moest op verschillende plekken meerdere keren over een plek gaan om de kleur dekkend te krijgen. Dit heb ik nog niet eerder in ander boeken gehad met deze stiften. Het papier kon deze meerdere laagjes wel zonder problemen aan.  Met het resultaat ben ik echter wel heel tevreden.


Conclusie: Dit is weer een erg mooi boek van de illustrator Hanna Karlzon. Het papier is erg goed, echter vind ik het papier uit “Dagdromen” van dezelfde illustrator fijner. Potlood kleurt op dit papier erg goed. Het pigment hechtte goed aan het papier. Bij het gebruik van stift, in dit geval, de Zig Clean Color Real Brush Pens, moest ik regelmatig meerdere laagjes kleuren om de kleur dekkend te krijgen. Het papier kon dit wel zonder problemen aan.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ochtendgloren
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 19 x 258 x 218 mm
ISBN:9789045321011
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Alles voor kleuren en Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *