Whimsical world

Dit keer hebben we de vraag gekregen van Robertsillustraties om een review te schrijven over het zevende kleurboek van Robert Roskam. Het leuke aan deze review is dat ik dus niet het boek in handen heb maar ik heb het complete boek als download ontvangen. Hiervoor willen we Robertsillustraties natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie over dit kleurboek: ( vrij vertaald ): Whimsical world is een kleurboek voor alle leeftijden, met 18 leuke, luchtig, landelijke illustraties gemaakt door Robert Roskam.
Elke pagina is een kunstwerk op zijn eigen. Dit kleurboek zorgt voor uren van vreugde voor alle leeftijden.
De prachtige illustraties in dit boek, zijn als alles klaar is, ideaal om in te lijsten, of als een geschenk.
Dus haal  uw potloden te voorschijn om te kleuren  en te genieten van dit kleurboek, vol plezier en luchtige illustraties.
Wanneer u dit kleurboek digitaal aanschaft, krijgt u 4 PDF-bestanden, elk met 5 illustraties om te downloaden, op te slaan op uw computer of laptop. U kunt ze meteen, afdrukken op elke gewenst papier.
Zorg ervoor dat u de bestanden in de beste of de hoogste kwaliteit afdrukt.

Hieronder heb ik eerst even een paar voorbeelden om te laten zien wat het voor tekeningen zijn.

Zo als u al kunt zien heb ik de titelpagina al gekleurd. Deze pagina heb ik ingekleurd met verschillende stiften. Omdat inkt van stiften wat vochtiger is heb ik deze uitgeprint op 160 grams papier. Dat kleurt heerlijk en is fijn om met stiften te gebruiken. Het papier is namelijk wat dikker en kan de inkt goed aan.

In alle tekeningen van Robert zitten leuke kleine details zoals de muzieknoten of de kleine vogeltjes. Een plezier om deze te kleuren was het zeker.

De tweede plaat heb ik ingekleurd met de Prismacolor Premier. Deze plaat heb ik afgedrukt op 120 grams papier. Dat is dik genoeg voor kleurpotloden. Mooi glad van structuur zodat het pigment mooi hecht en er goed op te blenden is. Deze tekeningen vind ik persoonlijk erg leuk. Ze stralen rust uit en het kleuren is hierop heel relaxt. Ik houd wel van deze landelijke stijl.

Erg leuk is ook om deze soort platen in te kleuren met pastelpotloden. Dat heb ik dan ook bij de laatste plaat gedaan. Diversen pastelpotloden heb ik gebruikt. Ook dit keer uitgeprint op 120 grams papier.

Hieronder heb ik laten zien hoe ik meestal begin met pastelpotloden. Ik zet een paar kleurtjes aan. In dit geval groen/geel. En werk van boven naar beneden. Daarna werk ik alles uit met een papieren doezelaar. Deze zijn er in verschillende maten dus voor elk werkje is er wel een.

 

Van boven naar beneden werken is met pastel het handigste anders wrijf je het weer uit als je er met je hand over heen gaat. Dit mooie landelijke tafereeltje vond ik leuk in wat lichtere neutrale tinten. Heerlijk plaat om te kleuren. Kleine details maar ook zo herkenbaar voor iedereen. Wel de plaat altijd afwerken met fixatiespray anders veeg je hem uit.

Concluderend kan ik zeggen dat dit de eerste keer is dat ik een boek gedownload en geprint heb.

Het voordeel van een download is dat ik het papier aan kan passen aan de materialen die ik wil gaan gebruiken. Eenvoudig uit te printen en omdat het hele boek opgeslagen is kun je dus meerdere malen de kleurplaten gebruiken. De tekeningen zijn allemaal erg leuk en gedetailleerd. Het zijn luchtige landelijke platen en relax om te kleuren. Dit was al het zevende kleurboek van Robert. Er zijn onder andere ook nog de volgende te verkrijgen.

Alle 7 boeken zijn te bestellen via Amazon. Via Etsy zijn er 3 boeken in hun geheel te koop als download, van de andere boeken kun je gedeeltes aankopen door te downloaden. Ik vind het persoonlijk erg handig dat deze mogelijkheden er zijn. Weer eens wat anders en ook zeker handig.

Robertsillustrations is te vinden op Etsy en op Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *