Animal Designs for Stress relief Adult coloring book Midnight edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Unibul Press ontvingen wij het boek Animal Designs for stress relief adult coloring book midnight edition om er een review over te schrijven. Hier willen we Unibul Press hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek (vrij vertaald):

  • De platen zijn gedrukt op zwart papier zodat de kleuren er goed uitspringen.
  • Het boek heeft 29 unieke dieren kleurplaten voor volwassenen
  • Elke plaat is geprint op enkelzijdig bedrukt papier om doordrukken te voorkomen.
  • De verscheidenheid van de platen zorgt er voor dat er voor iedere kleurder wel iets tussen zit. Van Beginner tot expert.
  • Het papier van een medium gewicht en het boek is lijmgebonden aan de zijkant.

Uit deze serie hebben we reeds het Swear word adult coloring book midnight edition gereviewd. Ook dit boek is een uit de midnight edition serie. Alle platen staan op een zwarte achtergrond. Wat ik zelf vaak wel leuk vind, omdat de kleuren dan veel beter eruit springen. De platen die in het boek staan variëren van makkelijk tot meer gepriegel. Zodat iedere kleurder, van elk niveau wel een plaat vind die hij interessant vind.

Ik zal je dan ook eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten.

Wat ik zelf erg fijn vind, is dat je vooraan in dit boek een pagina hebt met vakjes waar je je materiaal op uit kunt testen. Zo hoef je niet eerst een plaat te gebruiken om je materiaal op uit te testen. Dit vind ik echt een groot pluspunt.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren. Ik heb eerst een plaat uitgekozen om te kleuren met potlood. Mijn keuze qua potloden zijn de Faber Castell Polychromos. Het pigment van de potloden hecht erg goed aan het papier, doordat het papier vrij glad is. Je potlood glijdt echt over het papier. Ik heb maar erg weinig druk op het potlood hoeven te gebruiken. Ik ben dan ook wel tevreden over deze plaat.

Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color real brush pens. Deze stiften zijn iets natter als andere stiften. Doordat deze stiften niet in alle boeken gebruikt kunnen worden heb ik eerst op de testpagina een stukje getest. Dit ging goed, dus ben ik vervolgens de uitgezochte kleurplaat er mee gaan kleuren. Doordat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, heb je geen last van doordrukken. Ik heb voor de zekerheid wel een leeg vel papier achter de te kleuren plaat gelegd, zodat de inkt niet op de volgende pagina zou doordrukken. Je ziet wel dat het papier ietwat bobbelt door het water wat in de inkt zit. Dit blijft ook na het drogen van de inkt zichtbaar, maar is niet storend. Ik ben wel heel erg tevreden met deze plaat.


Conclusie: Dit boek is enkelzijdig bedrukt wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor doordrukken. Vooraan in het boek zit een testpagina om je materialen te testen. Dit is echt iets wat in ieder kleurboek zou moeten zitten. Hierdoor heb je altijd een plek om je materiaal op te testen. Ieder boek heeft weer een eigen papiersoort en zo kun je dit mooi uittesten. Potlood en stift kleurden erg fijn op dit papier. Wel moet je een beetje uitkijken met te natte (waterige) stiftsoorten, aangezien het papier dan iets gaat bobbelen. Echter dit bobbelen is wel minimaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animal Designs for Stress relief Adult coloring book Midnight edition
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 21,6 x 0,5 x 27,9 cm
ISBN: 9781533555281
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *