Vivi Söker en Vän Målarbok

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Pagina Forlag ontvingen wij het boek Vivi Söker en Vän Målarbok om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Pagina Forlag hartelijk voor bedanken.


Informatie die te lezen is op internet over dit boek (Vrij vertaald):Dit kleurboek is een verhaal over de liefde voor onze natuur en de kracht die het heeft. Volg Vivi, een meisje die diep in het woud in een houten huis woont, op haar zoektochten.

Dit is het tweede kleurboek van Maria Trolle en ik was heel nieuwsgierig naar dit boek omdat ik de tekenstijl in het eerste boek erg mooi vond. Dus ik ben eerst begonnen met eens door het boek te bladeren. Wat meteen opvalt is dat het papier van een dikke kwaliteit is. Iedere pagina heeft een perforatierand, zodat je de pagina’s er eventueel uit kunt scheuren. En wat ik persoonlijk altijd een groot pluspunt vind, de pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt.

Er zijn ook enkele pagina’s met een zwarte achtergrond. Ik zal je eerst enkele voorbeelden laten zien uit het boek, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ik heb ook een plaat uitgekozen om te kleuren. Ik ben begonnen met potlood te kleuren en heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Doordat het papier een fijne structuur heeft, hecht het pigment van de potloden erg goed aan het papier. Ook in laagjes werken ging erg goed. Ik hoefde niet veel druk op het potlood uit te oefenen om genoeg pigment van het potlood af te krijgen. Dit vind ik zelf altijd erg fijn. Ik ben dan ook best tevreden met deze plaat.


Ik heb hierna een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens. Deze stiften zijn iets natter als andere stiften. Deze stiften kleurden ook erg fijn op dit papier. De inkt droogde vrij snel op en ondanks dat de inkt wat natter is had ik geen last van doordrukken. Ook niet als ik meerdere keren over een zelfde plek ging. Al was dat ook geen probleem geweest omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. Ook het papier bleef in erg goede staat.

Omdat dit boek enkelzijdig bedrukt is wilde ik graag ook de alcoholmarkers uittesten op dit papier. Ik vind enkelzijdig bedrukte boeken altijd een uitdaging voor markers. Ik heb de Winsor & Newton markers erbij genomen en ben gaan kleuren. Het papier is uitermate geschikt voor alcoholmarkers. De inkt blijft mooi op zijn plek en ik had helemaal geen last van bloeden. Natuurlijk drukken alcoholmarkers wel door. Ik had voor de zekerheid een leeg vel papier achter de pagina gelegd, maar zover drukte de inkt niet door. Maar voelt toch altijd net wat veiliger. De plaat heeft ook een zwarte achtergrond waardoor de kleuren ook nog eens extra goed naar voren komen. Ik ben dan ook erg blij met deze plaat.

Conclusie: Dit boek is van uitermate goede kwaliteit. Potlood, stift, ook de nattere stiften, en alcoholmarkers, kleuren hier zonder problemen op. De pagina’s zijn door de perforatierand ook uitscheurbaar, waardoor je deze na het kleuren ook nog eventueel kunt inlijsten of weg kunt geven. Je merkt dat aan dit boek erg veel zorg is besteed.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vivi Söker En Vän Målarbok
Illustrator: Maria Trolle
Uitgever: Pagina Forlag
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789163612695
Prijs: € 10,36

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Penstore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *