Swear word adult coloring book Midnight edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

We hebben van Unibul press dit boek mogen ontvangen om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Unibul press natuurlijk hartelijk danken.

Informatie die te vinden is over dit boek op internet ( vrij vertaald):
Unieke ontwerpen met scheldwoorden om in te kleuren om te ontstressen.
De kleurplaten zijn gedrukt op zwart papier, zodat de kleuren flink eruit springen. Het omvat 29 unieke scheldwoorden op kleurplaten voor volwassenen Elke kleurplaat is enkelzijdig bedrukt om doordrukken te vermijden. Elke plaat is ontworpen met dieren, bloemen en een verscheidenheid aan patronen. Er is iets voor elk vaardigheidsniveau. Het papier is medium gewicht en het boek is lijmgebonden aan de zijkant.
Schrijf een naam op van iemand die je ergert of die je niet mag en verbind ze met een woord op de kleurplaat. Waar wacht je op? Kleur de plaat in en relax.

Wat een leuk boek om te zien. Weer eens iets heel anders dan de standaard volwassen kleurboeken. Het lijkt me inderdaad ontspannen om hier eens in te kleuren. Erg mooi vind ik de zwarte achtergronden van deze pagina’s. De kleuren die je nu gebruikt vallen veel beter op dan op een witte achtergrond. Het papier voelt vrij stevig aan maar dat ga ik zo testen. het boek is in ieder geval goed open te klappen en blijft goed plat liggen om in te kleuren. Eerst maar eens een kijkje in het boek door middel van een paar voorbeelden.

Als eerste ben ik de plaat gaan kleuren met een woord dat eigenlijk iedereen wel eens gehoord heeft. Ik vind deze graffitiachtige platen erg leuk om met markers te doen. Dat heb ik dus bij deze eerste plaat dan ook gedaan. Heb verschillende alcoholmarkers gepakt met felle kleuren zodat het bij de zwarte achtergrond mooi uitkomt. De platen zijn enkelzijdig bedrukt dus karton ertussen en kleuren maar. Het papier blijft mooi en is stevig genoeg voor de alcoholmarkers. Het rult niet en droogt prima op. Soms moest ik iets van de buitenlijn afblijven om te voorkomen dat de inkt over de rand door vloeide maar verder kleurde het heerlijk weg.

Het is een leuk boek om zomaar even tussen door te kleuren. Het kost niet veel tijd en het zijn niet van die super ingewikkelde platen. Gewoon lekker relax aan de slag dus.
Mijn tweede plaat heb ik ingekleurd met de Faber castell polychromos. Hier heb ik alleen de poezen licht gehouden en de rest toch weer met fellere kleuren bewerkt. Geblend met lichte en donkere tinten en soms geblend met het witte potlood. Potlood gaat op dit papier ook goed. Het papier is niet te glad dus het pigment hecht prima. Het blenden met meerdere lagen is ook geen enkel probleem.

Als eind conclusie moet ik dan ook toegeven dat ik eerst dacht… Oeps wat is dit voor boek. Maar kan niet anders zeggen dat het een erg leuk en ontspannen boek is om te kleuren. Goed papier en eens wat anders dan wit. Materiaal keuze voor dit boek is groot omdat het enkelzijdig bedrukt is. Kleuren komen heel anders uit dan met een witte achtergrond. Met 29 verschillende woorden heb je keuze volop om los te gaan in dit boek. Ik vond hem in ieder geval geslaagd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Swear word adult coloring book Midnight edition
Illustrator: Unibul Press
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 21,6 x 0,5 x  27,9 cm
ISBN: 9781530429905
Prijs: $ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *