Mein Herbstspaziergang

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

We kregen van Bastei Lübbe het boek Mein Herbstspaziergang om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Rita Berman, kleurboek volwassenen. Van de architecte en grafisch ontwerpster Rita Berman is dit kleurboek voor volwassenen verschenen. Aan de prachtig gedetailleerde tekeningen zie je dat hier een professionele tekenaar aan het werk is. Je krijgt direct zin om ook te gaan wandelen in de natuur en te kijken wat er allemaal buiten te ontdekken valt.
Herbstspatziergang ( herfstwandeling)
Lekker door de vallende bladeren lopen, geurende champignons ruiken en dan nog een paar mooie eikeltjes of beukennootjes verzamelen. Genieten van de vele kleuren van de blaadjes om inspiratie op te doen als je daarna met een grote beker thee of warme chocolademelk het kleurboek gaat inkleuren. Tenslotte ontspant niets meer als een heerlijke wandeling in de frisse lucht in de herfst of winter.

Dit boek is nog niet zo bekend in kleurland. Maar het ziet er wel erg veelbelovend uit. Leuke herfsttekeningen op, zo te voelen, goed stevig papier. De platen zijn dubbelzijdig afgedrukt. Verschillende tekeningen met grover maar ook fijner kleurwerk. Stevige kaft en het boek kan goed opengeklapt worden om tot aan de middennaad te kleuren. Hieronder eerst eens een paar leuke voorbeelden uit dit boek.

De eerste plaat met de laarsjes vond ik erg grappig om te kleuren. Het is een beetje een zentangle plaat dat spreekt me wel aan. Deze plaat is ingekleurd met de Koh I Noor Polycolor potloden. Het pigment van dit potlood hecht goed op het papier en laat zich makkelijk blenden. De felle kleuren springen er mooi uit. Het papier is van prima kwaliteit en kan de meerdere lagen potlood goed hebben. Er zit bijna geen structuur in het papier waardoor het potlood soepel over de plaat glijdt.

De volgende plaat is echt van de herfst en daarom heb ik daar ook de herfst tinten in gebruikt. Dit heb ik gedaan met de Tombow dual brush pennen. Deze inkt is heerlijk om mee te blenden en drukt niet door op de achterzijde van het papier. Bij twijfel gebruik ik altijd de laatste pagina als testpagina. Zo kun je altijd controleren of de materialen die je wilt gebruiken niet doordrukken. De inkt van deze pennen vloeit mooi uit en droogt snel op. Vond het een leuke plaat om te doen.

Concluderend kan ik zeggen dat dit een erg leuk boek is. Goed formaat en met goed papier. Wel dubbelzijdig bedrukt dus voor markers niet echt geschikt. Voor potloden en de meeste stiften is dit echter een heerlijk boek. Vol met mooie herfsttaferelen van fijn tot grof. Van deze serie zijn er ook nog de drie andere seizoenen, dus voor ieder seizoen een eigen boek. Ik persoonlijk vond het een erg leuk boek om in te kleuren en van prima kwaliteit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mein Herbstspaziering
Illustrator: Rita Berman
Uitgever: Bastei Lübbe
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen:9 x 201 x 200 mm
ISBN: 9783404609161
Prijs: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *