DIY-Pakket Handlettering met kortingscode en winactie!


Van E-Life-Style ontvingen wij de Do It Your Self pakket Handlettering om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we E-Life-Style hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Maak de mooiste teksten en inspirerende quotes op de producten in dit DIY-pakket. Het pakket zit vol met fijne papierwaren (notitieboekje, zakjes, kaarten, enveloppen, labels, stickers etc.) en de basis benodigdheden voor het tekenen. Schrijf een lief kaartje aan een vriendin, maak een miniposter voor aan de muur of geef een persoonlijke boodschap aan een cadeau. De instructies laten de basis van het handletteren zien.

 INHOUD DIY-PAKKET HANDLETTERING:

 • stap-voor-stap instructie
 • potlood
 • gum
 • liniaal
 • passer
 • fineliner
 • fineliner blokpunt
 • kraft notitieboekje
 • 10x oefenpapier A5
 • 3x mooi papier A5
 • 5x labels
 • 3x kraft zakken
 • 5x witte zakjes
 • 6x kraft ronde stickers
 • 5x enkele kaarten A6
 • 5x enveloppen A6

Deze set is erg compleet qua papiersoorten. Je kunt hier erg fijn mee oefenen. Of je nu een beginner bent of al gevorderd bent met handletteren. Door dat dit pakket verschillende papiersoorten bevat heb je aardig wat keuze mogelijkheden.
Om te schrijven heb je een potlood, een fineliner van Stabilo en een permanent marker met blokpunt van 1,5 – 2mm. Deze marker met blokpunt is op alcoholbasis. Hier moet je natuurlijk wel rekening mee houden.
Daarnaast bevat de set een gum, liniaal en passer. De gum deed me meteen aan school denken, maar deze is echt ideaal om de lijnen uit te gummen. De lijnen verdwijnen erg goed en je ziet niet meer dat je eerst met potlood geschreven hebt.

Ik heb natuurlijk ook gehandletterd om de materialen uit te testen.

Ik ben begonnen met een tekst op een wit zakje. Ik heb de kleine tekst geschreven met de stabilo fineliner en de streken naar beneden iets dikker aangezet door nogmaals met de fineliner langs de lijn naar beneden te gaan, zodat de lijn die je naar beneden gaat iets dikker wordt. Ik ging er vanuit dat de voorkant de kant was waar kant het hoogst was, echter dan zit je met de naad van het zakje. Daar kwam ik achter toen ik er mee bezig was. Dus toen ik de I do aan het inkleuren was met de permanent marker merkte ik dat de inkt iets uitvloeide langs de naad. Daarnaast heb je bij deze marker wel het probleem dat de marker doordrukt naar de andere kant van het zakje. Dit vind ik persoonlijk een beetje jammer. Echter dit staat wel netjes vermeld in de beschrijving, dat deze stift door kan drukken.


Hierna dezelfde tekst nog een keer geschreven, maar dan op de andere kant van het zakje. Dit ging inderdaad beter. De permanent marker drukte natuurlijk wel nog door. Dit zou je kunnen oplossen door een papier in het zakje te stoppen voordat je gaat schrijven. Ik heb de andere tekst ook weer geschreven met de stabilo fineliners. Dit ging nu zonder problemen. Ik ben dan ook tevreden met dit zakje.


Hierna heb ik een cadeaulabel beschreven. Hier heb ik ook weer eerst met potlood opgeschreven. Om vervolgens met de Stabilo fineliner de tekst over te trekken. Hier heb ik de lijnen naar beneden weer iets dikker gemaakt, om zo het kalligrafie na te bootsen. Door weer met de stabilo fineliner langs de streken naar beneden te gaan. Dit maakt het geheel net iets meer af vind ik. Deze labels zijn erg leuk om aan een cadeau te maken, dit maakt het geheel net iets persoonlijker.


Hierna heb ik nog een tekst gemaakt op een van de A6 oefenbladen. Dit is ondanks dat het oefenpapier genoemd wordt toch een behoorlijke papierkwaliteit. Het papier schrijft fijn en ook hier zijn de potloodlijnen erg makkelijk uit te gummen met de toegevoegde gum. Doordat de liniaal doorzichtig is, kun je goed zien of je lijnen nog recht zijn op het papier, wat ik persoonlijk ook een pluspunt vind.  Met deze tekst ben ik ook erg tevreden.


Zoals je ziet is deze set erg compleet. Wellicht had er in plaats van een permanent marker een gewone stift toegevoegd kunnen worden om doordrukken te voorkomen. Of wel een brushpen toe voegen, om zo het kalligrafie effect eenvoudiger te creeëren. Echter het voordeel vind ik wel dat de stift wel echt zwart is, en doordat het op alcoholbasis zien de ingekleurde vakken wel  mooi egaal uit. Wil je beginnen met handletteren of ben je al een tijd bezig, dan is dit echt een set die ik je kan aanbevelen.

E-Life-Style heeft een uitgebreide website en is te vinden op Facebook.

Dit DIY-pakket handlettering is verkrijgbaar bij E-Life-Style.

Bestel je nu bij E-Life-Style gebruik dan de code: Kleuren2017 en ontvang 10% korting!

Daarnaast mogen wij ook 1 maal een DIY-pakket handlettering verloten! Klik hier om naar de winactie te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *