Kleur de wereld rond

We ontvingen van Edicola Publishing dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
35 Wereldberoemde gebouwen van Barcelona tot Beijing Sla lekker creatief aan het kleuren. In dit bijzondere kleurboek vind je 35 van de meest opzienbarende gebouwen van de wereld. Vanuit je luie stoel kleur je chronologisch de wereld rond, van de oudheid tot aan einde van de twintigste eeuw. Langs historische kastelen, authentieke synagogen en bijzondere musea tot moderne wolkenkrabbers. Van het Alhambra in Spanje, naar de Gouden Tempel in India tot aan het Opera House in Sydney en de piramide van het Louvre in Parijs. Abi Daker neemt je mee in deze kleurreis rond de wereld. Een boek om even te ontspannen en te ontkomen aan de waan van de dag!

Dit boek is mooi van formaat met zijn ruim 28 x 26 cm. Zo te voelen met stevig papier en een mooie kaft. Er staan 35 verschillende platen in met gebouwen over de hele wereld. Van elk beroemde plaats of gebouw staat er uitleg op de naastgelegen bladzijde. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld het gebouw natuurgetrouw na wil kleuren. Dat zoekt een stuk makkelijker op internet. Je kunt in dit boek met diverse materialen werken als je er een karton of dik papier tussen legt. Op elke achterzijde staat namelijk alleen de uitleg en die blijf je meestal nog goed zien. Eerst zal ik een paar voorbeelden uit dit boek laten zien zodat je een indruk krijgt met wat er zoal in staat.

Dit keer was het moeilijk kiezen welke plaat ik ging kleuren. Er staan er zoveel in maar uiteindelijk heb ik mijn keuze laten vallen op Fallingwater in Pennsylvania. Een huis van moderne architectuur. Deze heb ik ingekleurd met de Stabilo 68 stiften. Op dit papier is prima met stift te kleuren. Het papier is glad en goed stevig. Het bobbelt niet op door de inkt en droogt goed op. Deze Stabilo stiften drukken niet door op de achterzijde. Het water is best een groot oppervlak om met stift te doen zonder dat er strepen komen. Daarom heb ik daar gebruik gemaakt van een alcoholmarker. Deze drukt natuurlijk wel door maar dat vind ik in dit boek, met alleen tekstje op achterzijde, geen probleem.

Bij de volgende plaat heb ik gebruik gemaakt van internet om het origineel plaatje erbij te zoeken. Ik heb geprobeerd om een beetje in dezelfde kleuren te blijven. Deze plaat heb ik ingekleurd met de polychromos potloden van Faber Castell. Deze potloden laten zich prima blenden en het pigment hecht prima aan dit papier. Het is erg leuk om de kleuren erbij te zoeken zoals deze Blauwe moskee in Afghanistan in het echt is. Ik vind het aardig gelukt. Voor de duidelijkheid heb ik het originele plaatje ernaast gezet.

Mijn bevindingen van dit boek zijn erg goed. Ten eerste is de kwaliteit en formaat erg fijn om mee te werken. Fijne gedetailleerde tekeningen op prima papier. Informatief ook nog door de uitleg van elk gebouw naast de plaat. Het boek is tevens goed plat te leggen waardoor je goed tot in de middenvouw kunt kleuren. Ik zou zeggen ontdek deze wereldreis eens zelf en laat je creativiteit los in dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleur de wereld rond
Illustrator: Abi Daker
Uitgever: Edicola
Aantal pagina’s: 76
Afmetingen: 10 x 286 x 262 mm
ISBN: 9789492500045
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *