Bloemenkleurboek voor volwassenen

Dit leuke boek kregen we van Kosmos uitgevers om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek: In dit Bloemenkleurboek voor volwassenen staan prachtige bloemenprenten uit het oeuvre van Janneke Brinkman-Salentijn. Janneke laat zich inspireren door de natuur. De 12 kleurplaten zijn uitneembaar en op A4-formaat. Geef de botanische kleurplaten zelf kleur met bijvoorbeeld potlood, pen, krijt of stift.

Na dat ik de aquarelversie van dit boek heb gerecenseerd komt nu het gewone kleurboek aan de beurt. Dit boek heeft ook een vrolijke stevige kaft. De platen zijn enkelzijdig bedrukt dus je kunt er met veel materialen in kleuren. Op de achterzijde van de platen staat een informatief stukje geschreven over de bloem of plant die afgedrukt is. Het papier voelt stevig aan en is mooi glad van structuur. Op de achterzijde van de kaft staan voorbeelden met de originele kleuren van de bloemen. Maar dat weerhoud je er niet van om ze ook op eigen fantasie in te kleuren.

Hieronder geef ik een paar voorbeelden uit dit kleurboek om je op ideeën te brengen.

De plaat die ik ga kleuren heb ik er eerst uit het boek gehaald. Dat vind ik persoonlijk beter kleuren. De platen zijn gemakkelijk eruit te halen door de geperforeerde rand. Daardoor zit er in het midden wel een iets dikkere middenrand en vind ik het fijner kleuren als de plaat eruit is. Ik heb deze plaat gekleurd met de Prismacolor premier potloden. Hiervoor heb ik geen blender gebruikt maar heb de kleuren geblend door een lichtere kleur te gebruiken over de donkere tinten. Het papier kleurt heerlijk weg door de gladde structuur. Het pigment laat zich fijn blenden en gaat soepel over in elkaar. Ik heb bewust weinig kleuren gebruikt om de plaat rustig te laten blijven. Sommige vlinders zaten goed verstopt. Maar ik heb ze allemaal gevonden.

Nu zijn de stiften aan de beurt en heb ik gekozen voor verschillende brushpennen. Deze brushpennen vind ik altijd erg fijn om te gebruiken. Ze zijn op waterbasis en drukken maar zelden door. Al zou dat in dit geval niet heel erg zijn. Je kunt er mee blenden en laagjes over elkaar mee aanbrengen. Het papier is stevig genoeg om deze vochtige inkt vast te houden. Het loopt niet over de lijnen en droogt mooi op.
Het resultaat vind ik wel leuk geworden al blijf ik dit echt een boek voor potloden of pastel vinden. Dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.

Mijn conclusie over dit boek is dan ook goed. Er staan 12 prachtige platen in op goed stevig papier. Zowel stiften als potloden zijn erg fijn te gebruiken in dit boek. De informatie op elke pagina is leuk om te lezen. Zowel voor de beginnende kleurder als de gevorderde is dit een leuke aanvulling voor je verzameling kleurboeken. Door dat de pagina’s geperforeerd zijn is elke plaat makkelijk uit het boek te halen. Ik zou zeggen… aan de kleur en lijst eens een mooie in.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloemenkleurboek voor volwassenen
Illustrator: Janneke Brinkman-Salentijn
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen:7 x 297 x 210 mm
ISBN: 9789043919234
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *