Mijn wonderlijke wereld deel 5

Van Masja’s Artwork ontvingen wij het boek “Mijn wonderlijke wereld deel 5” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Masja’s Artwork hartelijk voor bedanken.


Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Ontdek in deze extra grote uitgave van deel vijf van Mijn Wonderlijke Wereld fantasievolle illustraties met prachtige dieren, bloemen en andere patronen.
De pagina’s zijn van extra dik papier dus pak je stiften, potloden of waskrijt en maak met jouw kleuren Masja’s illustraties nog mooier! De tekeningen zijn eenzijdig afgedrukt en geperforeerd zodat je ze gemakkelijk uit het boek kunt halen.
Masja’s kleurboeken zijn een aanwinst voor iedere kleurfan, van jong tot oud!
Masja van den Berg studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en tekent en kleurt al haar hele leven. Onder de
naam Masja’s Artwork maakt zij de mooiste creaties. Laat je inspireren door Masja’s tekeningen en maak er jouw unieke wereld van.

We werden door Masja benadert of wij interesse hadden om het 5e boek uit haar serie Mijn wonderlijke wereld te recenseren. Dit vijfde deel van haar serie is anders als haar andere boeken. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt, wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Daarnaast zijn de pagina’s uitscheurbaar. Dit heeft als voordeel dat je ze eventueel na het kleuren kunt weggeven of inlijsten, maar veel mensen vinden het ook makkelijk om een plaat uit het boek te halen voor het kleuren.

Natuurlijk ben je ook nieuwsgierig naar de platen in het boek. Ik zal je enkele voorbeelden uit het boek laten zien, zodat je een idee krijgen wat je kunt verwachten.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met kleurpotloden en heb hierbij gekozen voor de Koh I Noor Polycolor potloden. Deze potloden kleurden erg goed op dit papier. Het pigment hechtte goed aan het papier. Ik heb sommige stukken wel nabewerkt met een blenderpotlood, omdat er toch nog wat witte puntjes van het papier door de kleur heen kwamen. En dan vind ik het toch net iets mooier om na te bewerken.

Hierna heb ik ook nog een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Pitt Artist pen Brush. Deze stiften drukken niet door, als je meerdere laagjes over elkaar doet, drukt het wel licht door, maar omdat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen enkel probleem. De stiften kleurden erg goed op dit papier. De inkt droogde mooi op en bij sommige kleuren zie je zelfs bijna geen aanzet van de stiften. Ik ben dan ook erg tevreden met deze plaat.

Het boek is enkelzijdig bedrukt, dus heb ik even op een stukje uitgetest hoe alcoholmarkers zich houden op dit papier. Dit ging ook goed. Wel moet je natuurlijk opletten dat je markers gebruikt met een fijne punt, omdat er vaak fijne stukjes in de tekeningen van Masja zitten.

Conclusie: Dit boek is weer een mooie aanvulling op haar andere boeken uit deze serie. De tekeningen zijn in dezelfde stijl als haar andere boeken getekend, echter door dat dit boek nu enkelzijdig bedrukt en iets groter is dan haar andere boeken is dit een mooie afwisseling. Hierdoor kun je nog beter met allerlei materialen in dit boek kleuren. Als je een liefhebber van de platen van Masja bent, dan zul je zeker erg blij worden van dit boek. Ik zal zelf ook nog regelmatig in dit boek gaan kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn wonderlijke wereld deel 5
Illustrator: Masja van den Berg
Uitgever: Meis & Maas
Afmetingen: 8 x 250 x 250 mm
ISBN: 8710823003974
Prijs: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Masja’s Artwork & Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *