Fantastische Fauna – Kleur jezelf kalm

Van Karakter uitgevers ontvingen wij het boek “Fantastische Fauna – Kleur jezelf kalm” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op het internet over dit boek: Kleur jezelf kalm – Fantastische fauna is het nieuwste kleurboek van Millie Marotta, bestsellerauteur van Kleur jezelf kalm – Dierenrijk kleurboek

Fantastische fauna bevat kleurplaten van dieren over de hele wereld, van allerlei pluimage. Ze wonen in de zee of op woeste bergtoppen en leven in de arctische kou of in de tropische hitte van de woestijn.  

De kaft van dit boek nodigt al gelijk uit. Je ziet een hoop dieren en planten uitgebeeld staan, met steeds al stukjes in kleur. Als je het boek openslaat, zie je dat het boek gelig papier heeft. Ik vind persoonlijk wit papier mooier, maar toch stoort het bij dit boek niet. Het papier voelt redelijk dik aan en heeft een fijne structuur. De kleurplaten die erin staan hebben allemaal wat met dieren te maken. Achterin het boek vind je een overzicht met alle dieren die in het boek staan. Zo kun je altijd het dier wat je wilt kleuren opzoeken, mocht je hem met natuurgetrouwe kleuren willen inkleuren.

Naast de gewone kleurplaten die 1 pagina beslaan heb je ook enkele kleurplaten die over 2 pagina’s staan. Hier enkele voorbeelden van kleurplaten die in dit boek staan.

Daarnaast vind je in het boek enkele platen waarbij je links de uitgewerkte versie om in te kleuren hebt, en rechts een versie die je zelf nog verder af kunt tekenen. Dus ook als je graag tekent kun je in dit boek je creativiteit goed kwijt. Zoals in onderstaand voorbeeld zie je dat een versie geheel af is en de ander nog wat kaal is en je eventueel verder kunt aftekenen.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met potlood. En heb gekozen voor de Tombow Irojiten potloden en de Tombow recycled colored pencils. Beiden potlood soorten kleurden erg goed op dit papier. Het pigment werd zonder problemen opgenomen en nabewerken met een blenderpotlood of doezelaar was dan ook niet nodig. Ik vind het eindresultaat dan ook leuk geworden.

Hierna ben ik met stift gaan kleuren. Ik ben eerst begonnen om een plaat te kleuren met de Zig Clean color real brush pens. Deze stiften kleurden echt niet fijn op dit papier. De inkt droogde heel vlekkerig op en werd dus niet mooi. Dus na enkele kleuren getest te hebben, ben ik er maar mee gestopt en heb ik een nieuwe kleurplaat uitgezocht. Deze ben ik gaan kleuren met de Faber Castell Pitt Artist brush pens. Deze stiften kleurden wel iets fijner op het papier, maar echt geweldig vond ik nog niet dat de inkt door het papier opgenomen werd. De inkt is nog iets vlekkerig, wat ik persoonlijk erg jammer vind. Het papier is wel van een dikke kwaliteit want beide stiftsoorten drukken niet door, zelfs niet met meerdere laagjes over elkaar kleuren. Echter met het eindresultaat ben ik niet echt tevreden, dit door de iets vlekkerige opdroging van de inkt.

Conclusie: Dit boek is weer duidelijk herkenbaar als de stijl van Millie Marotta. Dus de fans van haar tekenstijl zullen de tekeningen zeker waarderen. Wat ik ook erg leuk vind is dat achterin het boek de namen van alle dieren, die getekend zijn, staan, zodat je eventueel een voorbeeld op kan zoeken. Het papier is gelig van kleur, wel van een dikke kwaliteit. Potlood kleurt hier erg fijn op. Stift, in ieder geval de soorten die ik hier op getest heb, vond ik er niet zo fijn op kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fantastische Fauna – Kleur jezelf kalm
Illustrator: Millie Marotta
Uitgever: Karakter Uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:12 x 250 x 250 mm
ISBN: 9789045211381
Prijs: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Fantastische Fauna – Kleur jezelf kalm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *