Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 5

Van Uitgeverij Personalia ontvingen wij de Kleurglossy, het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 5 om er een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Maak kennis met de Zweedse Hanna Karlzon, illustrator van onder andere het kleurboek Dagdromen. Ze tekent het liefst krachtige mensen, bloemen, bomen, huizen en dieren met veel details en heeft fans over de hele wereld. Haar geheim? Oefenen! “Tekenen is als het bespelen van een instrument: als je je vaardigheden wilt verbeteren, moet je elke dag oefenen.”
Verder nog veel meer kleurplaten, reviews en technieken van of over diverse kunstenaars, waaronder die van Global Doodle Gems, Masja van den Berg en Julia Woning.

Voor me ligt alweer de 5e kleurglossy. Net als de voorgaande exemplaren zie je bepaalde onderwerpen terug komen. Het tijdschrift krijgt naar mijn idee langzaam zijn vaste vorm. Wat ik persoonlijk wel fijn vind.

Deze keer zit er een extraatje bij. Je krijgt een Tombow Olno Vulpotlood gratis bij het tijdschrift. Hier over dadelijk nog wat informatie.
Ook deze keer zitten er weer aardig wat kleurplaten in. Ik zal beginnen met wat voorbeelden te laten zien van de kleurplaten.

Het is weer een duidelijke variatie aan kleurplaten geworden, uit verschillende kleurboeken die aan bod komen in deze kleurglossy en door tekenaars die hun plaat in gezonden hebben.

Omdat de Kleurglossy nu 1 jaar bestaat en dus een jubileum heeft, krijg je bij deze kleurglossy een Tombow Olno twv € 5,99 cadeau. Dit is een vulpotlood die je natuurlijk ideaal kunt gebruiken als je doet tekenen.

In de kleurglossy wordt geschreven dat je de Tombow Olno kunt knikken, echter dat vind ik persoonlijk vrij minimaal wat je kunt knikken. Tijdens het knikken komt wel de potlood-punt naar buiten waardoor je natuurlijk door het knikken kunt gaan tekenen of schrijven.

Ook hebben we weer een review aangeleverd voor in de kleurglossy. Deze keer hebben we gekozen om de review van Tropical Wonderland deluxe edition aan te leveren. Helaas heeft de Kleurglossy de verkeerde kleurplaten erbij afgedrukt, maar dat hebben ze netjes recht gezet door op Facebook de juiste platen te plaatsen.


Kleurglossy heeft het ook voor elkaar gekregen om een interview te krijgen met Hannah Karlzon. Deze Zweedse illustrator is natuurlijk enorm bekend met haar boeken. Leuk om ook dergelijke interviews van een beroemde internationale illustrator te lezen.


Ondertussen is het al bijna standaard dat Julia Woning een uitleg geeft over een bepaalde kleurtechniek. Wat ik persoonlijk een rubriek vind, die ook echt in de kleurglossy thuis hoort. En waar wat mij betreft meer van in het blad zou mogen komen. Deze keer heeft Julia Woning het over kleuren met kleurpotloden en bespreekt ze de verschillende technieken van in laagjes werken en een vak met verschillende kleuren in kleuren. Ik denk dat zowel de beginnende kleurder als de ervaren kleurder dit wel leuk vind om te lezen.


Natuurlijk ben ik ook zelf gaan kleuren in deze kleurglossy. Ik ben begonnen met potlood. En heb een plaat uitgekozen van Hanna Karlzon. Deze uilen heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden goed op het papier. Wel heb ik iets meer druk op het potlood gezet, om de witte plekjes van het papier te voorkomen. Dit  kun je natuurlijk ook voorkomen door na te bewerken met een doezelaar of een blenderpotlood. Ik heb er voor gekozen om iets meer druk op de potlood te zetten. En ik ben dan ook tevreden met het resultaat.


Daarnaast heb ik een plaat gekleurd van Sabine van Ee. Deze heb ik ingekleurd met de Zig Clean Color Real brush pens. De stiften kleurden erg fijn op dit papier en de inkt werd ook mooi opgenomen, waardoor de kleur mooi wordt weergegeven en je bijna geen last hebt van strepen. Echter drukken deze stiften wel behoorlijk door en kun je de plaat op de achterkant dus niet meer gebruiken. Echter dit nam ik voor lief. En ben ik tevreden met de plaat die ik ingekleurd heb.


Conclusie: De Kleurglossy is nu een jaar bezig en je hebt in de verschillende uitgaves toch echt de vooruitgang gezien. Ik denk dat ze nu wel volwassen geworden zijn en hun uiteindelijke uitstraling hebben zoals ze hem willen. De artikelen worden afgewisseld met kleurplaten die vaak gerelateerd zijn aan het artikel, waardoor je een verscheidenheid aan kleurplaten krijgt. Helaas vind ik het papier voor stift iets minder geschikt, daar is wat mij betreft nog wat verbetering te halen. Voor potlood is het papier zeer zeker van fijne kwaliteit. Dit tijdschrift bevat ook deze keer weer afwisselende en leuke artikelen.

De kleurglossy is verkrijgbaar, daar waar ze tijdschriften verkopen of bij Kleurglossy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *