Het zevende enige echte mandalakleurboek

Van BBNC uitgevers ontvingen wij “Het zevende enige echte mandalakleurboek” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: De cirkel is de meest natuurlijk vorm die we als mens kennen en mandala’s vind je in alle aspecten van ons leven – de aarde, de maan, de zon, maar ook onze familie- en kennissenkring – en in de macro- en microkosmos van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de banen van de planeten om ons heen en aan het ingewikkelde, geometrische patroon van een bloem.
Mandala’s hebben een duidelijk centrum waarvan een variëteit aan symbolen, vormen en patronen uitstralen. Mandala’s bestaan uit een 4, 8 of 12-delige structuur van spiralen, concentrische
cirkels en andere herkenbare formaties. Elk mandalaontwerp kan op een andere manier worden opgebouwd, waardoor de verscheidenheid haast oneindig is.
Mandala’s zijn het meest favoriete onderwerp voor volwassenen om in te kleuren. De prachtige beelden hebben een haast meditatief effect en zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en je creativiteit de vrije loop kunt laten.
De vorm en symmetrie van de mandala’s zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. Het zevende enige echte mandalakleurboek bevat 70 nieuwe en unieke mandala’s op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen.  

We zijn alweer bij het zevende deel aan beland van de serie mandalaboeken van BBNC uitgevers. Ik heb het idee dat het papier ook deze keer weer van een goede kwaliteit is, maar dat merken we later in de review als we aan het kleuren zijn. De mandala’s zijn weer erg afwisselend. En ondanks dat dit al het zevende deel is, vervelen mandala’s niet en vind ik het leuk blijven om mandala’s te kleuren. Het blijft een uitdaging doordat ze toch steeds weer anders in elkaar zitten. Ik zal je enkele voorbeelden uit dit mandala kleurboek laten zien.

Ik ben daarna ook het papier gaan testen door te gaan kleuren op dit papier. Ik ben begonnen met stift en heb hier gekozen om te beginnen met de Zig Clean Color Real brush pens. De midden cirkel heb ik met deze stiften gekleurd en dit ging erg goed. Ondanks dat deze stiften iets natter zijn dan andere stiften had ik geen last van doordrukken of rullen. Het papier bleef in erg goede staat, ook bij meerdere laagjes op een plek. Het midden van de mandala heb ik gekleurd met de Tombow Dual Brush Pens. Ook deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. Ook hier had ik geen last van doordrukken. De buitenste ringen van de mandala heb ik weer met de beginkleuren gekleurd, dus met de Zig Clean color real brush pens. Ik ben erg tevreden met deze bonte mandala.


Hierna heb ik een mandala gekleurd met potlood. En ik heb deze keer gekozen voor de Caran d’ache Pablo potloden. Normaal kleur ik erg graag met deze potloden. Maar in dit boek had ik erg veel moeite om met deze potloden kleuren. Het pigment liet niet makkelijk los, dus ik moest veel druk gebruiken om de plaat dekkend te krijgen. Uiteindelijk met meer druk kwam er genoeg pigment los en hecht dit ook goed op het papier. De kleuren zijn hierdoor wel goed fel, wat ik dan wel weer mooi vind. Dus met het uiteindelijke resultaat ben ik wel blij, het kostte alleen iets meer moeite.


Conclusie: Alweer het zevende mandala kleurboek van BBNC. Met een goede dikke papierkwaliteit. Stiften kun je zonder problemen gebruiken op dit papier. Ook de iets nattere stiften gebruik je zonder problemen. De stiften drukken niet door, zelfs niet bij meerdere lagen. De Pablo potloden van Caran d’ache potloden hadden wat moeite om het pigment aan het papier af te geven, maar met wat meer druk ging dit wel. En werd de mandala toch nog naar mijn tevredenheid. Als je mandalafan ben, wil je denk ik ook deze weer in je collectie hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het zevende enige echte mandalakleurboek
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 11 x 300 x 299 mm
ISBN:9789045320717
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij BBNC & Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *