Farbenfrohe Weihnachtspäckchen

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Bastei Lübbe ontvingen wij het boek “Farbenfrohe Weihnachtspäckchen” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Bastei Lübbe natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Maak het extra persoonlijk met dit boek met cadeaudoosjes voor Kerstmis. Simpel én leuk om te doen: druk uit, kleur in en vouw in elkaar. Geen schaar of lijm nodig!
Feestelijke cadeaudoosjes
Kerstmis is een tijd van geven, en dit slimme boek met patronen voor feestelijke (cadeau)doosjes helpt je daar een handje bij. De 24 doosjes zijn bedrukt met leuke kerstpatroontjes om zelf in te kleuren en kunnen gemakkelijk in elkaar worden gezet door langs de geperforeerde lijnen te scheuren en de voorgedrukte groeven te vouwen.
Uniek kerstcadeautje
Extra leuk zijn de stickertjes met goudfolie achterin het boek, waarmee de doosjes goed kunnen worden afgesloten. Een creatieve en simpele manier om je geliefden te verassen met een uniek kerstcadeautje!

Dit boek bevat 24 afbeeldingen die je na het in kleuren in elkaar kunt vouwen tot een doosje. Dit is op zich een heel origineel idee. Maar ze schrijven dat je geen lijm nodig hebt, maar ik ben benieuwd of hij dan mooi in elkaar blijft zitten. Maar dat test ik natuurlijk ook uit, dus daar kom ik op terug. Het papier is wit en van een dikke kwaliteit met een lichte structuur.

Achteraan heb je een vel met stickers, waar je het doosje mee af kunt sluiten. Hier is wel over nagedacht.

Ik zal je eerst wat voorbeelden van de te kleuren doosmotieven laten zien.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen met potloden en heb hiervoor de Faber Castell Polychromos gekozen. Ik merkte dat ik hier wat meer druk moest gebruiken om de kleur dekkend te krijgen. Als ik minder druk gebruik dan blijf je er witte puntjes door heen zien van het papier, wat ik hierbij minder mooi vind. Uiteindelijk vind ik het resultaat best leuk geworden.

Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus fineliners en de Zig Clean color real brush pens. Deze kleurden erg fijn op dit papier. Door de dikke papierkwaliteit drukken de stiften niet door, ook al zijn de Zig clean color real brush pens wat natter dan andere stiften, blijft ook het papier in goede staat, ook als je meerdere lagen overheen kleurt. Dit lukt heel goed en ik ben dan ook tevreden met het resultaat.

Ik heb hierna een doosje in elkaar gevouwen. Dit gaat nog niet zo eenvoudig. Het blijft niet echt fijn zitten. En je kunt naar mijn idee niet echt het doosje vullen en hem dan dichtvouwen, want je moet het doosje echt goed bij elkaar vouwen en gelijk dichtvouwen om het bij elkaar te laten zitten. Ik zou in de hoeken toch enkele druppeltjes lijm doen, zodat het doosje fatsoenlijk dichtgevouwen blijft en je er wel nog iets in kunt doen. Hier had iets beter over nagedacht mogen worden naar mijn gevoel. Want als je het doosje nu open maakt valt hij echt helemaal uit elkaar.

Conclusie: Het idee is heel origineel. Het papier is van een witte, dikke kwaliteit papier. Maar dit is ook wel nodig om een stevig doosje te krijgen. Het kleuren met potlood ging iets lastiger. Je moet erg veel druk uitoefenen om de kleur goed dekkend te krijgen. Stift kleurde zonder problemen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Farbenfrohe Weihnachtspackchen
Illustrator: Sarah Walsh
Uitgever: Bastei Lübbe
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen:12x284x269 mm
ISBN: 9783414824714
Prijs: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *