Farbenfrohe Weihnachtspost

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Bastei Lübbe ontvingen wij het boek “Farbenfrohe Weihnachtspost” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Bastei Lübbe hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Bij kaarslicht en de geur van koekjes je eigen kerstwerkplaats openen: Met dit boek is het heel eenvoudig om zelf creatief te worden en de familie en vrienden een plezier te doen. De 24 kaarten en enveloppen  kunnen individueel gemaakt worden en als een heel bijzondere kerstgroet verstuurd worden. Met 24 kerst kaart motieven, enveloppen en stickers om te kleuren, te knutselen en in elkaar te zetten!

Dit boek is heel anders dan een gewoon kleurboek. Het bevat 24 kaartjes op dik papier papier en er achter zitten 24 afbeeldingen die je tot een envelop kunt vouwen. Helemaal achteraan zit een vel met stickers, waarmee je de envelop vast kunt plakken. Een erg origineel idee vind ik. Ik ben dit idee hier nog nooit tegen gekomen.

Het papier voelt behoorlijk dik aan, en heeft een fijne structuur. Ik denk dat het fijn papier is om op te kleuren, maar dat ga ik natuurlijk nog uittesten.
Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik heb een kerstkaart uitgekozen om met potloden te kleuren. Ik heb hiervoor de Faber Castell Polychromos gebruikt. De potloden kleurden fijn op dit papier. Wel moest ik iets meer druk gebruiken of in laagjes kleuren om een dekkende laag te krijgen. Anders bleef je er witte puntjes van het papier doorheen zien, en dat vind ik toch wat minder mooi. Dus heb ik de plaat met verschillende laagjes gekleurd. Ik vind hem best goed gelukt.

Hierna heb ik een plaat die je tot envelop kunt vouwen gekleurd met stift. Hier heb ik de Zig Clean Color Real brush pens voor gebruikt. Deze nattere stiften kleurden erg fijn op dit papier. De inkt droogde mooi op en van doordrukken had je absoluut geen last. Zelfs als je meerdere keren over een en dezelfde plek ging, is dit geen enkel probleem. Het papier blijft mooi en drukt niet door.

De binnenkant van de envelop kun je eventueel ook nog kleuren, maar ik vind het ongekleurd mooier, dus heb er voor gekozen om de binnenkant ongekleurd te laten. Toen de inkt goed gedroogd was heb ik de envelop in elkaar gevouwen en een van de stickers uitgezocht om hem mee te sluiten.

Conclusie: Ik vind dit een erg origineel boek. Eigen kerstkaarten kleuren is absoluut een rage. En op deze manier maak je er echt een heel eigen gemaakt geheel van. Als je met potloden kleurt moet je wel wat meer druk uitoefenen of in laagjes werken om witte puntjes te voorkomen. Dit is ook smaak afhankelijk natuurlijk. Stift kleurde erg goed en door de dikke papierkwaliteit, heb je van doordrukken absoluut geen last. Als je van eigengemaakte kerstkaarten houdt, is dit zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Farbenfrohe Weihnachtspost
Illustrator: Rebecca JonesUitgever: Bastei Lübbe
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 26,9 x 1,2 x 28,7 cm
ISBN: 9783414824707
Prijs: 12,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *