Bright Ideas deluxe colored pencils

This is the Dutch review, do you want to read the English review? Press here.

Van Abrams and Chronicle books ontvingen wij deze luxe kleurdoos met potloden om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over deze potloden ( vrij vertaald ):
Deze set van stijlvol ontworpen kleurpotloden, met primaire, neon, en metallic tinten, spreekt zeker tot de verbeelding van elke kleurfan. Met rijke, stralende en briljante kleuren perfect voor schaduw en mengen.
Deze potloden voegen veel pit toe aan een creatief project. De 36 potloden zijn pre-geslepen en verpakt in een stevig en degelijk blik. Makkelijk mee te nemen naar elke plaats waar u inspiratie op kunt doen en creatief bezig kunt zijn.
De gekleurde lood in deze potloden is vrij zacht. Voor het beste resultaat, gebruik dan een goede puntenslijper.

Deze potloden heb ik al eens eerder mogen reviewen. Toen was het een doosje van 10. De meest gebruikte kleuren zaten er in maar deze doos is toch wel even andere koek. Nu zitten er 36 potloden in met gelijk meer keuze mogelijkheden. Deze doos bevat:

  • 16 gewone kleuren
  • 10 neon kleuren
  • 10 metallic kleuren

Het leuke hiervan is dat je, vooral als beginnende kleurder, een beetje kan testen wat neon en metallic kleuren doen op papier. Alles compact in een doos. Hieronder een foto met de kleuren zoals ze geleverd worden.

Natuurlijk heb ik deze potloden ook uitgetest in twee verschillende boeken. De eerste plaat heb ik gekozen om in te kleuren met de gewone kleuren en de metallic. Nu is de metallic niet zo goed te zien op een foto maar ik vond het resultaat erg leuk. Deze potloden hebben een vrij zachte kern waardoor ze het pigment makkelijk loslaten op het papier. Door meer of minder druk te zetten krijg je leuke overgangen zelfs met een kleur. Van de metallic kleuren maak ik altijd het puntje iets vochtig aan een nat doekje, zo komen ze nog beter tot hun recht. Vooral met zilver en goud is dat een verschil. Ook kun je met deze potloden mooi in laagjes een opbouw maken.

Omdat er in deze deluxe doos ook 10 neon kleuren zitten kon ik natuurlijk deze niet overslaan. De neon kleuren heb ik getest op mijn tweede plaat. Deze mandala vond ik erg leuk om te kleuren in neontinten.
Dit pigment komt ook goed vrij maar je moet iets meer druk zetten op het potlood. Nu is dat uit ervaring wel iets wat meer neon tinten doen. Het zijn natuurlijk vaak wel felle maar lichtere tinten dan gewone kleuren. Al met al vind ik deze mandala erg leuk geworden en de felle kleuren stralen dan ook goed. Het is leuk dat er meer keuze is dan de standaard neon groen, roze en blauw. Ik zeg geslaagd.

Mijn conclusie over deze potloden is dan ook goed. Een mooie stevige doos met 36 prachtige kleuren. Vooral omdat het 3 soorten potloden zijn, is deze doos voor veel kleurders aantrekkelijk. De iets zachtere kern van dit potlood is ook erg fijn om mee te kleuren. Of je nu gewoon kleurt , laagjes gebruikt of wil blenden, het kan allemaal. Persoonlijk vind ik het een erg degelijk potlood met goede kleuren en stevige punt ondanks de zachtere kern. Een leuke aanwinst dus.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *