Tangle Magie

Een betoverend kleurboek vol verborgen schatten.

foto-1

Van BBNC uitgevers kregen we dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie te vinden op het internet over dit boek:
Jessica Palmer, illustrator en papercutter, heeft 75 pagina’s gevuld met betoverende, handgetekende illustraties om jezelf in te verliezen en om in te kleuren. De tekeningen hebben een magisch thema: draken, feeën, heksen, betoverde planten, sprookjesfiguren en mythische wezens. Stap deze fascinerende wereld binnen en laat je verbeelding ronddwalen door een mysterieus land vol legendes, tovenarij en hekserij. Teken, doodle, droom en betover elke pagina met je kleurpotloden. Daarnaast vind je in Tangle Magie instructies om de verborgen juwelen die haar boek verrijken te laten glanzen, schitteren en schijnen. Prachtig, gedetailleerd artwork om jezelf in te verliezen. Een betoverende en wonderlijke wereld voor therapeutisch kleuren. Hoogwaardig papier, met minimale kans op doordrukken. Jessica Palmer studeerde af aan de Kingston Universiteit als illustrator. Ze gaf haar carrière als tv-producent op om zich geheel te wijden aan haar passie: beeldende kunst. Ze is nu zeer succesvol met het maken van illustraties en kunstwerken van papier. Haar eerste kleurboeken Tangle Woud en Tangle Baai zijn wereldwijde bestsellers. Jessica woont in Bath in het Verenigd Koninkrijk.

Ook dit is weer een prachtig boek van Jessica. Mooie stevige kaft en prachtig dik papier. Het boek is dubbelzijdig bedrukt met op sommige pagina’s een zwarte achtergrond. Dit vind ik altijd erg leuk omdat dan de kleuren nog mooier over komen. Er staat een diversiteit van kleurplaten in voor elke kleurder. Of je nu van priegelwerk houd of van iets rustiger, er staat van allebei voldoende in. Hier eerst een paar voorbeelden uit het boek.

Voor in het boek staat nog een leuke uitleg met hoe je glanzende sieraden of ornamenten kleurt. Altijd leuk deze extra informatie.

foto-6

Ik ben begonnen om de eerste plaat te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor een plaat met zwarte achtergrond. Deze heb ik ingekleurd met de Bruynzeel Expressions. Heb verder geen blender gebruikt omdat dit papier en pigment van de potloden prima samenwerkte. Het papier is mooi glad en kleurt soepel weg. Het zwarte op deze pagina’s is ook echt intens zwart. De felle kleurtinten komen zo mooi tot hun recht.

foto-7

Voor mijn tweede plaat heb ik gebruik gemaakt van de Staedtler triplus fineliners. Deze kleurden op dit papier ook prima en drukken niet door aan de achterzijde van de plaat. De inkt van deze fineliners drogen mooi op en het papier krult niet op. Het is in dit boek erg lekker werken door het kwalitatief mooie papier.

foto-8

Concluderend kan ik zeggen dat ik in dit boek weer met plezier heb gekleurd. Net zoals in haar vorige boeken, stevig boek met goed papier om verschillende materialen in te kunnen gebruiken. Test voor de zekerheid altijd even achterin het boek het materiaal dat je gekozen hebt om te kleuren. De keuze in diverse platen is uitstekend voor gevorderde en beginnende kleurders. Persoonlijk weer een boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangle Magie
Illustrator: Jessica Palmer
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen:13 x 255 x 255 mm
ISBN: 9789045320687
Prijs: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *