Dot to dot puzzelboek pocket 1 t/m 4

sam_0069

Van BBNC Uitgevers ontvingen wij de Dot-to-dot puzzelboeken 1 t/m 4 om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

sam_0084

Informatie die te vinden is op het internet: Dit heb je echt nog nooit gezien! De puzzels van David Kalvitis geven helemaal niks weg van de uiteindelijke oplossing, de dots lopen tot in duizendtallen en de platen zijn ongelooflijk gedetailleerd. Deze mini dot-to-dot puzzels verschenen in Kalvitis krantencolumns in Amerika. De pocketsized boekjes bevatten 40 puzzels met ingewikkeld design om te ontcijferen. Naast de traditionele puzzels vind je er ook innovatieve dot-to-dot puzzelsoorten. Elke oplossing is prachtig getekend en charmant. Perfect voor op reis, voor jezelf of om cadeau te geven! David Kalvitis is ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde af aan de Syracuse University waar hij Editorial Design, Painting & Photography studeerde en zijn Master of Fine Arts behaalde. Van 1987 tot 2000 had hij zijn eigen grafisch ontwerpbureau in New York en begon daarna zijn eigen uitgeverij genaamd Monkeying Around. David heeft onwijs veel ervaring met het spelen en ontwerpen van puzzels en spellen van alle soorten en maten. Zijn dot-to-dot boeken hebben diverse prijzen en awards gewonnen in de Verenigde Staten.  

Ik zelf vind de van punt naar punt puzzels altijd erg leuk om tussendoor te doen. Dus ik ben eerst eens door de boekjes gaan bladeren. Wat meteen opvalt is dat je verschillende soorten puzzels hebt. Bij de geen punt puzzels staan alleen de cijfers op het papier en moet je dus je lijn door het midden van het getal laten lopen. Andere puzzels moet je alle even en alle oneven cijfers verbinden, daar moet je dus echt even bij nadenken. Ik zal enkele voorbeelden laten zien.

Ik ben natuurlijk ook aan de slag gegaan. In een van de pockets heb ik een puzzel met de naam “Series” gemaakt. Hierbij heb je verschillende getallenreeksen en bij de getallen hoort iedere keer een apart symbooltje. Je stopt dus iedere keer aan het einde van een reeks. Hierdoor krijg je aparte lijnen in de tekening.

Vervolgens heb ik hier een puzzel met de naam “Sterren” gemaakt. Hierbij staat er soms bij een getal een sterretje. De reeks stopt bij een ster en je begint dus weer een nieuwe reeks bij het volgende getal.

sam_0071

Ik heb ook een standaard puzzel gemaakt, waarbij je gewoon de cijfers verbind. In dit geval van 1 t/m 109. Waar dan een figuur ontstaat. Ik denk dat we zo allemaal de punt naar punt wel kennen.

Bij de huisnummers verbind je dus eerst alle even getallen, om vervolgens alle oneven getallen te verbinden. Bij deze lagen de even en oneven getallen ver uit elkaar dus ging je niet zo snel de fout in, maar ik denk als even en oneven bij elkaar in de buurt staat, dat je dan best wel eens de fout in zult gaan.

sam_0077

Ik kwam ook een puzzel tegen met de naam “Geen punt” hierbij heb je dus geen puntje naast het cijfer staan en gaat de streep dus door het cijfer. In het begin wel wennen, want ik had het gevoel alsof ik hierdoor scheef ging, maar het resultaat was toch zoals het hoorde.

Als laatste kwam ik nog een puzzel tegen met de naam ABC-serie. In deze puzzel krijg je series van cijfers met een A, B of C ervoor. Hierdoor krijg je dus 3 lijnen in de tekening.

sam_0083

Het mooie van deze puzzels vind ik, is dat je van te voren echt geen idee hebt wat er uit moet komen, en ook tijdens de lijnen maken zit je nog een hele tijd, dat je je afvraagt, wat moet het worden. Dit vind ik net extra leuk van deze puzzels. Daarnaast vind ik het formaat van deze boekjes ideaal. Het is een mooi handzaam formaat. Je kunt ze mooi in de tas stoppen en als je bijvoorbeeld een afspraak hebt en je moet even wachten kun je mooi even een puzzel maken. Ik zal nog regelmatig zo’n puzzel tussendoor maken. Ik vind ze erg leuk!

Gegevens van deze boeken:
Titel: Dot to dot puzzelboek pocket
Illustrator: David Kalvitis
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen:10 x 150 x 150 mm
ISBN Pocket 1: 9789045320274
ISBN Pocket 2: 9789045320281
ISBN Pocket 3: 9789045320298
ISBN Pocket 4: 9789045320304
Prijs: € 5,00 per pocket.

Deze boeken zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *