Handletter Workshop

sam_0060

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het boek “Handletter workshop” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: In ‘Handletterworkshop’ vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen handgetekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina,s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te creeëren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, t-shirts of zelfs tatoeages, Handletterworkshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen. -Veel achtergrondinfo over de geschiedenis en herkomst van belettering als inspiratie voor je eigen werk. -Een perfecte balans tussen instructiepagina s en witruimte om te oefenen. -Landscape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en te ontwerpen.  

Dit boek valt meteen op door de dikte van het boek. Het boek bevat verschillende hoofdstukken.

sam_0061

Je begint, zoals we ook in verschillende andere boeken gezien hebt, met de materialen die je nodig hebt. En wat hier ook heel duidelijk in staat is dat het echt gaat om heel veel oefenen, en dat heb ik ondertussen ook gemerkt. Des te meer je gaat oefenen, des te makkelijker wordt het. Je krijgt steeds meer de feeling voor de letters. Handletteren is eigenlijk ook een vorm van tekenen. En niet zo zeer schrijven. Ja het is belangrijk dat je de woorden goed schrijft, maar verder is het vooral belangrijk dat je de letters netjes uitwerkt.

Wat in dit boek vooral opvalt, is de aandacht die besteed wordt aan de verschillende soorten lettertypen. Deze worden per hoofdstuk behandeld, wat ik persoonlijk erg interessant vind. Hierdoor krijg je een goed idee wat de verschillen zijn en hoe je ze goed kunt combineren.

Je hebt bij de verschillende lettertypes en de onderwerpen zoals doodles in combinaties met letters altijd genoeg ruimte achter het onderwerp om de verschillende letters en/of tekeningen zelf toe te passen en te oefenen.

sam_0064

Ook komen een aantal ontwerpers aan bod inclusief het werk wat hun creëren. Je wordt hierbij ook zelf uitgedaagd om zelf iets te creëren, aan de hand van het werk van deze ontwerpers. Dit vind ik zelf soms best lastig, omdat er wel staat wat de ontwerper maakt, maar hier staan weinig aanwijzingen om tot een dergelijk resultaat te komen.

sam_0065

Nadat ik het boek doorgelezen heb en hier en daar al enkele oefeningen uitgevoerd heb, ben ik zelf ook aan de slag gegaan om diverse lettertypen te combineren en dit op verschillende quotes toe te passen. Hierin zie ik zelf wel vooruitgang, door de verschillende lettertypen uit het boek te oefenen, krijg je er toch meer vaardigheid in.

Conclusie: Ik ben erg blij met dit boek en heb hier weer heel wat inspiratie uit opgedaan. Daarnaast heb ik veel geleerd over de verschillende soorten lettertypen. Hierdoor krijg je meer inzicht in welke lettertypen je mooi kunt combineren. Wat ik persoonlijk wat minder vind, is dat er informatie over ontwerpers in staat, maar dat er geen uitwerking bij zit, hoe je tot een zelfde soort resultaat komt als de ontwerpers gemaakt hebben, want je hebt wel ruimte om daarna zelf wat te ontwerpen na het stuk gelezen te hebben over de ontwerper.

Gegevens van dit boek:
Titel: Handletter Workshop
Auteur: Lee Suttey
Uitgever: BBNC uitgevers
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789045320540
Prijs: € 19,49 (Bol.com)/ € 14,99 (BBNC)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & reserveer bij BBNC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *